- Reklama -

Účty po nevydařené sezóně. Končí trenéři v Dallasu, Los Angeles a Vancouveru

- Reklama -

Skončila základní část soutěže NHL 2016-17 a vedení některých klubů účtuje s těmi, kterým se sezóna nepovedla. O konci Toma Rowea ve funkci trenéra i generálního manažera na Floridě jsme vás už informovali. Nyní přijdou na řadu další. Končí totiž také šéfově lavičky v Dallasu, ve Vancouveru a v Los Angeles, kde mezi vyhozené přibalili také generálního manažera.


Bude vás zajímat:


Ruffovi nebude obnovena smlouva
Lindy Ruff (na snímku) nebude v příští sezóně pokračovat jako lodivod Dallasu Stars. Zkušenému kouči, dlouhá léta spojenému s Buffalem, skončila čtyřletá smlouva, která nebude obnovena. Stars se letos neprobojovali do play off a 79 bodů je jejich druhý nejhorší výsledek od přestěhování z Minnesoty v sezóně 1993-94. Loni byl přitom tým Hvězd nejlepší v Západní konferenci, v play off vypadl ve druhém kole.
„Chci Lindymu osobně poděkovat za jeho odhodlání a profesionální práci v minulých čtyřech letech. Lindy není jen vysoce respektovaným odborníkem, je to taky skvělá osobnost a rodinný typ. Uznávám ho na ledě i mimo něj,“ řekl na rozloučenou generální manažer Jim Nill.
Vancouver skončil s trenéry i asistenty
Nového trenéra budou pro příští sezónu hledat také ve Vancouveru. Generální manažer Canucks Jim Benning v pondělí oznámil, že klub ukončil spolupráci s Williem Desjardinsem a současně i s jeho asistenty Dougem Lidsterem a Perrym Pearnem.
„Udělali jsme náročné rozhodnutí,“ řekl Benning. „Byla to těžká sezóna a všichni neseme zodpovědnost za její výsledky, nicméně jsme cítili, že změna byla nezbytná. Musíme pokračovat ve vývoji našeho mladého týmu a hledíme vstříc budoucnosti. Jsme vděčni Williemu, Dougovi i Perrymu za jejich odhodlanou a tvrdou práci a přejeme jim jen to nejlepší.“
Canucks zakončili sezónu osmi porážkami v řadě. Během sezóny měli dokonce šňůru devíti proher. Sezónu zakončili s 69 body, což byl po Coloradu druhý nejhorší výsledek v lize.
Zemětřesení v Los Angeles
Ještě důraznější při změnách před příští sezónou byli v Los Angeles. Tam skončil jak trenér Darryl Sutter, tak jeho nadřízený generální manažer Dean Lombardi. Za něj už mají v Kalifornii nástupce. Luc Robitaille se ujme role klubového prezidenta v oblasti hokejových a obchodních operací, Rob Blake převezme roli viceprezidenta a generálního manažera.
Robitaille i Blake, oba bývalí vynikající hokejisté a členové Hokejové síně slávy, strávili v Los Angeles hodně času jako aktivní hráči. Robitaille je s 1394 body nejproduktivnějším levým křídlem v historii National Hockey League.
Kings pod Lombardim a Sutterem vyhráli v letech 2012 a 2014 Stanley Cup. Pak ale ve dvou ze tří sezón nepostoupili do play off. Letos skončili v základní části až pátí v Pacifické divizi a desátí v Západní konferenci. Nepomohl jim ani návrat uzdraveného Jonathana Quicka do branky.
„Bylo to extrémně náročné rozhodnutí a bylo učiněno po enormním zvažování všeho, čeho jsme v minulosti dosáhli,“ řekl za klubové majitele Dan Beckerman. „Současnost a budoucnost zůstávají naší největší prioritou. Slovy nelze vyjádřit náš vděk Deanovi a Darrylovi za to, čeho s Kings dosáhli. Postavili tenhle tým a dovedli nás ke dvěma Stanley Cupům, což bude navždy zaznamenáno v naší klubové historii.“

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -