- Reklama -

Udělal jsem velký pokrok, věří si Laine

- Reklama -

Útočník Jets Patrik Laine věří, že se posunul dopředu a příští sezónu předvede konzistentnější výkon. Jeho slova si poslechl Sean Reynolds ze stanice Sportsnet.
„Jsem skutečně rád za to, jak jsem byl schopný hrát a teď nemluvím jen o bodech nebo gólech,“ uvedl 22letý Fin. „Věřím, že jsem učinil tento rok velký krok vpřed, abych se stal hráčem se stálým výkonem. Zmenšil jsem rozdíly mezi dobrými a špatnými dny a to pro mě bylo, myslím, nejdůležitější.“

SLEDUJEME: NHL a její cesta zpět

S humorem k tomu dodal: „Je vždy fajn dosáhnout 30brankové mety a k té jsem se letos ani nepřiblížil. Byl to pro mě vlastně první rok, v němž jsem měl víc asistencí než gólů, což je pro mě poněkud ponižující…ale možná je tohle moje budoucnost.“
Laineho v jeho kariéře stálost výsledků trápila, když zaznamenával periody s mnoha přesnými zásahy, které ale střídaly období „sucha“. V sezóně 2018/19 zaznamenal solidních 30 přesných zásahů – 18 z nich však padlo v jednom jediném měsíci a to listopadu.

Někdejší dvojka draftu opět zabrala v aktuálním ročníku. Laine dosáhl s ice timem 19:25, 35 asistencemi a 97 hity svých osobních maxim.

Severské křídlo přiznává, že ke zlepšení výkonu přispěl i přemosťovací dvouletý kontrakt z minulého léta.
„Očividně to na mě vyvíjí tlak, abych hrál v příštích letech dobře. Je to pro mě jedna z dalších výzev a já mám výzvy rád,“ pokračoval Laine.
„V těchto dnech o nové smlouvě popravdě moc nepřemýšlím. Snažím se na sobě zamakat a zbytek přijde sám. Hrát dobře a dokázat, že za to stojím – na to se teď zaměřuju. Chci být dobrým a pomoci vítězit svému týmu,“ dodal rodák z Tampere.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -