- Reklama -

Univerzál Zacha by měl být připravený na NHL, myslí si v zámoří

- Reklama -

Český útočník Pavel Zacha doufá, že si už letos naplno zahraje za New Jersey. Pevně věří, že svůj debut ze závěru minulé sezóny přetaví v novém ročníku v práci na plný úvazek a odehraje v prvním týmu celou sezónu. Potřebovat k tomu bude hlavně kvalitní přípravný kemp.
Druhá volba Devils z letošního draftu, Nathan Bastian, jenž hrál juniorský hokej v Ontario Hockey League proti Zachovi, si myslí, že to český forvard, který byl šestkou loňského draftu, zvládne.
„Je to solidní centr. Osobně myslím, že už je na NHL připravený,“ řekl Bastian.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Devatenáctiletý Zacha se kvůli zranění kyčle nezúčastnil nováčkovského kempu Devils. Zatím podstupuje rehabilitace a cvičení mimo led, na který by se měl vrátit v nejbližších dnech. To už se vrátí do České republiky, kde bude pokračovat v přípravě.
Zacha nastoupil za New Jersey v poslední utkání minulé sezóny a zaznamenal v něm dvě asistence. Pak se přesunul na farmu do Albany v AHL, kde ve třech utkáních uhrál tři body (1+2), v play off stihnul pět duelů se stejnou bilancí 1+2. Pak se zranil.
„Ten problém s kyčli se stal v play off, proto jsem nehrál,“ řekl Zacha k druhé sérii Albany v play off. „Pak jsem měl volno, a když jsem se vrátil na led, pořád jsem se cítil špatně. Proto jsem se vrátil sem a podstoupil léčbu, po které se nyní cítím mnohem lépe.“
„Celkově myslím, že to bylo skvělé,“ řekl ke svým posledním měsícům brněnský rodák. „Dostal jsem šanci zahrát si v NHL, cítím se výborně. Dostal jsem možnost zahrát si play off AHL, čímž jsem si trochu protáhl sezónu. Bylo to pro mě skvělé.“
Svoje vyhlídky na další ročník si ale netroufá odhadovat. „Je těžké říct, co očekávám. Rád bych ukázal trenérům, že jsem tady na víc než jeden zápas. Doufám, že si NHL zahraju.“
Důležitým důvodem, proč by se mohl Zacha, schopný nastupovat na centru i na křídle, mohl rychle adaptovat na NHL, je jeho schopnost přispět defenzivě, kde hraje velmi zodpovědně, a současně ofenzivě, kde umí sbírat body. Jeho výhodou je univerzálnost.
„Rozhodně ho vidím jako obousměrného chlapa,“ řekl trenér Albany Rick Kowalsky. „Přál bych si ho mít v sestavě o něco déle. Vypadalo to, že se dostává do pohody. Netrvalo mu dlouho, než dokázal udělat dojem. Pravděpodobně by se usadil na postu našeho druhého centra, ale pak jsme ho bohužel ztratili,“ litoval kouč farmářského celku New Jersey.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -