- Reklama -

Utkání hvězd bude ochuzeno o Crosbyho a Malkina

- Reklama -

Dvě možná největší hvězdy současné NHL, Jevgenij Malkin a Sidney Crosby, nebudou bavit fanoušky svými kousky na nadcházející 2015 Honda NHL All Star Game. Obě přední osobnosti ligy a Pittsburghu Penguins jsou podle informace klubu zraněné a potřebují pár dnů odpočívat.
S odvoláním na prohlášení klubového webu Penguins hrál Crosby poslední duely s blíže nespecifikovaným zraněním v dolní části těla, které si vyžádá přibližně týden na uzdravení.
U Malkina o takové překvapení nejde. V předposledním zápase s Philadelphií už vynechával určité pasáže ve třetí třetině, v prodloužení pak sice nastoupil, ale nebylo to ono. Poslední duel před pauzou, kdy Pittsburgh prohrál s Chicagem 2:3, už byl Rus zcela mimo hru.
„Malkin zřejmě nebude připravený do hry ani krátce po přestávce,“ upozornil generální manažer Penguins Jim Rutherford na stránkách listu Tribune-Review. „Je to pravděpodobně zranění, které si vyžádá určitý čas na uzdravení.“
Přesnější časový rámec možného návratu ale šéf Pittsburghu odmítl dát. „Nebudu to vědět dřív než po All Star Game,“ pokračoval. „Během pauzy bude tady ve městě rehabilitovat. Lepší představu budeme mít po víkendu, až se v pondělí znovu sejdeme.“
Crosby na rozdíl od Malkina proti Chicagu hrál a na ledě strávil úctyhodných 23 minut. Teď nebude hrát Zápas hvězd a určitě se neobjeví ani v prvním utkání po přestávce, kdy hrají Penguins v úterý doma s Winnipegem.
Pittsburghu tak úplně odpadla kostra týmu. Vedle dvou hlavních útočních hvězd chybí Tučňákům i jejich obranné eso Kris Letang. Ten nehrál proti Chicagu, protože je u něj podezření na otřes mozku. Trenér Mike Johnston potvrdil už ve Philadelphii, že bek Penguins podstupuje testy poté, co byl Zacem Rinaldem tvrdě naražen na hrazení.
„Nebudeme vědět dřív než po pauze,“ zopakoval Rutherford to samé, co řekl v případě Malkina. „Opravdu vám nemohu dát u Krise žádný časový odhad.“
Jediným zástupcem Penguins na nadcházejícím Zápase hvězd tak zůstal brankář Marc-Andre Fleury, Ten byl dodatečně nominován poté, co z předpokládané sestavy vypadli Jimmy Howard (Detroit) a Pekka Rinne (Nashville).
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -