- Reklama -

Utužíme partu a zabereme, vyzývá bostonský kapitán Chára

- Reklama -

Za devět let, kdy Zdeno Chára dělá kapitána Bruins, se stalo teprve podruhé, že jím dirigovaný tým nepostoupil do play off (předtím to bylo při Slovákově premiérovém ročníku v Bostonu 2006-07). Trenčínský rodák se ovšem musel také poprvé vyrovnávat se skutečností, že kvůli zranění vynechal výraznější část sezóny. Problémy s kolenem ho připravily o 19 utkání, závěr základní části absolvoval se zlomenou lýtkovou kostí.
„Nikdy není příjemné hrát se zraněními, která vás limitují. Jsem rád, že jsem před začátkem další sezóny zase zdravý,“ uklidňuje fanoušky. „Cítím se dobře a to je to nejdůležitější. Přes léto jsem to nepřeháněl s cestováním, zůstal jsem s rodinou a zaměřil se na to, abych se zotavil ze zranění.“
Zatímco Chárovy prázdniny byly poklidné, v klubu mezitím proběhla velká přestavba. Především byl propuštěn generální manažer Peter Chiarelli, jenž k Medvědům přišel ve stejnou dobu a ze stejného místa (Ottawa) jako obrovitý bek, došlo také k obměně hráčského kádru. Do přípravného kempu už nedorazí obránci Dougie Hamilton a Matt Bartkowski ani útočníci Milan Lucic, Carl Söderberg a Reilly Smith. Novými tvářemi naopak budou zadák Matt Irwin a forvardi Jimmy Hayes, Matt Beleskey či Zac Rinaldo.


Změny v Bostonu:


„Tyhle přesuny jsou součástí našeho sportu a naší práce, už jsme si na ně zvykli. Je těžké vidět kluky odcházet, ale všichni víme, že vedení klubu ohlásilo změny dopředu a snaží se vylepšit tým. Když k nějaké změně dojde, musíte se s ní smířit, tak se věci mají,“ uznává Chára.
Rozhovor osmatřicetiletého obránce se zástupci bostonských médií se uskutečnil v tréninkovém středisku Ristuccia Arena a Cháru velice potěšilo, že kromě hokejistů, kteří v organizaci setrvali, už se neformální přípravy účastnili také dva „nováčci“ – Beleskey s Rinaldem.
„Je příjemné vidět, že noví hráči přicházejí tak brzy, aby se sžili s mužstvem a dobře připravili na start sezóny. Pochopitelně se jim snažíme co nejvíc pomoci, aby byl jejich přechod co nejsnazší. Bude milé, až dorazí i další, abychom měli čas utužit partu a začít sezónu na správnou notu,“ přeje si kapitán Bruins.
Foto/Photo by: Bridget Samuels

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -