- Reklama -

Uvidíme další offer sheet? Columbus prý přesvědčuje Marnera

- Reklama -

Fanshop týmuKanadský mladík Mitch Marner je lákavým zbožím. Toronto Maple Leafs s ním horečně vyjednává o nové smlouvě, zatím ale dohodu ani jedna strana neohlásila. Vzhledem k tomu, že útočník je v současnosti chráněným volným hráčem, ostatním klubům to trošku zjednodušuje případnou snahu o jeho získání.
Chráněný volný hráč může podepsat tzv. offer sheet od jiného klubu, než kterému doposud patřila jeho práva. V takovém případě má jeho stávající klub dvě možnosti, buďto nabídku vyrovnat (jako např. letos udělala Carolina v případě Sebastiana Aha) nebo přijmout kompenzaci v podobě několika voleb draftu (odvíjí se podle hodnoty hráčova kontraktu) a nechat ho jít.
Toronto nemáš příliš prostoru pod platovým stropem a Marner se po průlomovém ročníku, kdy získal 94 bodů, těší na pořádné přilepšení. Očekává smlouvu na úrovni Matthewse nebo Tavarese, čili v hodnotě vyšší než 11 milionů dolarů ročně. Sehnat takovou částku ale není pro generálního manažera Javorových listů Kyla Dubase nic jednoduchého.
Podle Aarona Portzlina z The Athletic se Marnerovi ozvali zástupci Columbusu Blue Jackets, aby s ním projednali možnost podání offer sheetu. Mladý útočník se již dříve vyjádřil, že by nerad opouštěl Toronto, pořádný balík peněz by jej ale mohl přesvědčit. Případnou nabídku od Blue Jackets může využít ve svůj prospěch. Nahrává mu i výrok Dubase, jenž se nechal slyšet, že pro udržení Marnera udělá cokoliv. Včetně výměny Williama Nylandera.
Dočká se nakonec Marner svého vysněného kontraktu?
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -