- Reklama -

Už devět zápasů bez gólu. Střelecky zaseknutý Stamkos doufá v probuzení

- Reklama -

V prvním utkání mezi Montrealem Canadiens a Tampou Bay Lightning nepřispěl Steven Stamkos gólem ani nahrávkou. Nejen v tomto utkání však vyšel střelecky naprázdno. Kanadský kanonýr prochází jednou ze svých nejhorších střeleckých životních krizí, v play off se totiž zatím mezi střelce nezapsal vůbec.
A bylo by hezké, kdyby se mu to podařilo zrovna v nadcházejícím duelu s Montrealem, který je na programu v noci z neděle na pondělí v Bell Centre. „Díváte se do statistik a vidíte, že Stamkos ještě nedal gól, ale současně je to pořád chlap, kterého se bojíte,“ řekl za soupeře útočník Devante Smith-Pelly. „Když se trefí, může se rozjet jako sněhová koule, což by pro nás bylo špatné. Zatím jsme odváděli dobrou práci a budeme v ní proti těmhle chlapům pokračovat.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Stamkos dal svůj poslední gól 9. dubna v utkání proti New Jersey. V poslední duelu základní části proti Bostonu neskóroval, v první kole proti Detroitu, které se natáhlo na sedm utkání, také ne, v úvodním zápase série s Montrealem rovněž. Dohromady už je to devět utkání bez gólu.
To je nejdelší série Stevena Stamkose bez vstřelené branky od prosince 2008. Tehdy nedal gól dokonce jedenáct utkání, jenomže tehdy šlo o jeho premiérový ročník v National Hockey League, takže měl na určitý výpadek právo.
Trenér Jon Cooper předpovídal svému svěřenci po skončení série s Detroitem, že brzo střeleckou smůlu prolomí. Bohužel na začátku série proti Canadiens se to nepovedlo. Šance si respektovaný pětadvacetiletý kanonýr rozhodně vytváří, i když je pravdou, že trochu méně než v základní části.

Jedním z těch, kdo mají z řad Canadiens Stamkosovi další střílení branek znemožnit, je také Tomáš Plekanec. Známý pes obranář, který dokázal v minulosti dokonale uhlídat a otrávit třeba i Sidneyho Crosbyho, není na Stamkose přímo určen, určitou pozornost mu ale s trenérským štábem věnuje. Stamkosovi se věnují například během předzápasové přípravy.
„Když jdete na vhazování, víte, že tam je,“ připustil zvláštní pozornost Plekanec. „Jakmile víte, že stojí na svém místě, hlídáte si ho. Není to tak, že by se tam stavěl vždycky, ale víte o tom, když se snaží najít si svou střeleckou pozici. Jakmile je jeho spoluhráč v rohu, víte, že si hledá místo, odkud bude moci pálit bez přípravy, nebo si stoupne rovnou před bránu, odkud může taky střílet.“
„Nemůžu říct, že si hlídáme na stop procent, ale snažíte si ho uvědomovat,“ odkryl svůj recept na hlídání hvězdy Lightning Plekanec.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -