- Reklama -

Už i ty, Jiříku? Slušný chlapec se nám popral

- Reklama -

Je v tom kus velké ironie. Během deseti sezón, kdy Jiří Hudler působí v NHL, se nikdy nepustil pěstmi do některého z protivníků. Letos na jaře byl za své gentlemanství oceněn trofejí pojmenovanou po Lady Byngové a hleďme, co se stalo – ve včerejším zápase mezi Calgary a Detroitem absolvoval svoji první bitku. Pikantní je, že se tak stalo právě v utkání s bývalým zaměstnavatelem útočníka Plamenů.

Hudlerovým soupeřem byl Landon Ferraro, také žádná těžká váha. Rovněž pro něho se jednalo o rohovnickou premiéru v NHL, ale z nižších a juniorských soutěží už několik zářezů má.
Ferraro necelé tři minuty před koncem první třetiny podnikl neúspěšný pokus o naražení českého útočníka na mantinel. Oba kohouti na sebe poté ještě několikrát dotírali uprostřed kluziště, než se do sebe u mantinelu pustili naplno. Šarvátku ale brzy ukončili rozhodčí.
Větší náchylnost k „rupnutí nervů“ se dá vysvětlit jednoduše. Red Wings vstupovali do utkání s bilancí tří porážek v řadě, Flames na tom byli ještě o jeden neúspěch hůře. K bitce došlo v době, kdy Rudá křídla vedla 2:1, domácím se ale podařilo výsledek otočit a zvítězili 3:2 trefou kapitána Marka Giordana v prodloužení. Hudler přispěl dvěma asistencemi.
Cestu za obhajobou Lady Byng Trophy si však osmý nejproduktivnější muž předešlé sezóny zřejmě uzavřel. Zatímco loni nasbíral pouze 14 trestných minut, po pátečním extempore už jich má sedm ze stejného počtu startů.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -