- Reklama -

Už se těším, až to vypukne. Čeká mě jeden z nejlepších roků, věří Callahan

- Reklama -

Tento týden se připojil k Nikitu Kučerovovi, Braydonu Coburnovi, Peteru Budajovi a Andreji Vasilevskému, aby rozjeli první dobrovolné tréninky. Vypadal v pořádku. Ryan Callahan nejevil žádné známky slabosti nebo potíží po dvou operacích kyčle, které ho v minulé sezóně připravily o 64 zápasů základní části. Zhruba hodinu bez problémů bruslil.
Dvaatřicetiletý útočník všechny ujistil, že na tréninkovém kempu, který začne za zhruba čtyři týdny, nebude nijak omezován. „Trénuji naplno. Bude pěkné zažít letos tvrdý přípravný kemp,“ řekl.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Callahan absolvoval loni v červnu první operaci kyčle. Vrátil se, odehrál 18 zápasů a v únoru musel na operační stůl znovu. Druhý zákrok trochu zlehčoval, šlo prý o méně významnou záležitost. Všechny okolo od první chvíle po operaci přesvědčoval, jak jdou rehabilitace podle plánu. Kolem května prý byl v pořádku a už se nemůže dočkat sezóny, ve které si chce spravit chuť.
„Měl jsem dost času, abych se vyrovnal s frustrací z průběhu roku. Věřte mi, hlavně z konce sezóny, kdy jsme se bili o místo v play off. Byl jsem nadšený, když začalo léto, mohl jsem se začít soustředit na tréninky a pomalu jsem na to všechno zapomněl. Chci být hlavně připravený na příští ročník.“
Embed from Getty Images
Callahan přišel do Tampy 5. března 2014 z NY Rangers při výměně za Martina St. Louise. Ve 188 zápasech za Lightning nasbíral 97 bodů (42+55). V play off přidal ve 45 utkáních 12 bodů (4+8). Má před sebou čtvrtý rok šestileté smlouvy s průměrným příjmem 5,8 miliónu dolarů a bude to důležitý rok. Musí dokázat, že hokej pořád umí a za nemalé peníze stojí. Dosud se mu to moc nedařilo.
„Vím, že o mně pochybují a že se toho hodně napovídalo. Jestli se dokážu vrátit a jak budu po návratu vypadat,“ říká Callahan. „Vždycky jsem se to snažil použít jako motivaci. Žene mě to v kariéře dál. Už se těším, až to vypukne. Myslím, že to bude jeden z mých nejlepších roků.“
Tampa má co napravovat. Po dvou skvělých letech se letos ani nedostala do play off. „Máme tady hodně talentu. Cítím, že se nám vrací hlad. Jenom když chodím kolem chlapů v kabině, cítím, jak jsou všichni nažhavení ukázat, co umíme, dokázat všem, že minulý rok byla náhoda.“
Těší se na nové spoluhráče Dana Girardiho a Chrise Kunitze. S Girardim hrál osm let u Rangers, ale znají se ještě déle. Kunitz je podle něj obrovský bojovník.
„Předně, s Girardim jsem vyrostl. Hrál jsem s ním už v juniorech, žil jsem s ním a s jeho paní v Hartfordu. Vím, co od něj čekat, je to skvělý lídr. Kunitz vyhrál čtyři Stanley Cupy, odehráli jsme proti sobě hodně velkých bitev. Ví jak vyhrávat a právě to potřebujeme,“ uzavírá Callahan.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -