- Reklama -

Už se to blíží! Co očekávat od letošní uzávěrky přestupů?

- Reklama -

Fanda NHLV pondělí večer našeho času bude konec hráčským výměnám pro letošní sezonu. Kdo do té doby nezmění dres, bude si muset počkat na konec aktuálního ročníku. Opět budou na jedné straně najeté kluby horečně shánět důležité součásti své soupisky, stejně jako horší týmy, jež se budou snažit co nejlépe zpeněžit svá aktiva.
Jedním z mančaftů, který už na vývoj letošní sezony reagoval negativně, jsou Los Angeles Kings. Z jejich soupisky zmizela jména spojená s jejich nedávnými úspěchy ve vyřazovacích bojích – obránce Alec Martinez a útočník Tyler Toffoli.
Stavidla se otevřela i v New Jersey. Po pěti letech s kapitánským céčkem se se svým doposud jediným angažmá v NHL rozloučil zkušený bek Andy Greene. Jako matadora a pevnou výztuhu své obrany si jej přivedli New York Islanders. Utrpěla i ofenziva Ďáblů, když se v Tampě mohou těšit z příchodu šikovného útočníka Blakea Colemana.
Odborníci a insideři před uzávěrkou věštili přestup českého útočníka Ondřeje Kašeho. V Anaheimu jejich věštbu vyslyšeli a poslali jej do Bostonu výměnou za skomírajícího veterána Davida Backese (Bruins si ponechali 25 % jeho platu), mladíka Axela Anderssona a první volbu v draftu 2020.

Končící kontrakty
Na předchozích řádcích jste si mohli přečíst stručný přehled zajímavých jmen, která v posledním týdnu měnila adresy. Mnohem více vzrušující je však zabřednout do spekulací, kdo by mohl být dalším stěhujícím se.
Zajímavým kandidátem bude Taylor Hall, který v prosinci přišel z New Jersey do Arizony. Po tomto ročníku mu bude končit smlouva a stane se neomezeným volným hráčem. Hrozí tak, že GM Coyotes John Chayka přijde o někdejší jedničku draftu bez náhrady.
Arizona je stále ještě ve hře o play-off a je otázkou, zda půjde do rizika a Halla si na soupisce ponechá. Sám zmiňovaný hráč se vyjádřil, že by v Arizoně rád zůstal.
Dalším často zmiňovaným jménem je Chris Kreider z New Yorku Rangers. Urostlý křídelník v posledních dvou letech na Manhattanu prožívá životní sezony – loni vyrovnal své dosavadní střelecké maximum s 28 góly, letos je na nejlepší cestě dále zlepšit svá čísla, když v 59 utkáních pobral už 45 bodů (24+21).
Stejně jako Hall je před posledními měsíci své smlouvy. Rangers by tak mohli najet na režim damage control a snažit se jej vyměnit za zajímavé prospekty nebo volby v draftu. Dlouho se spekulovalo o zájmu Tampy, ten však už nejspíše ochladl díky příchodu Blakea Colemana.
Dlouhodobě tápe Ottawa. V té se v posledních letech vyprofiloval nevysoký forvard Jean-Gabriel Pageau. Nyní zažívá vydařený střelecký ročník – už má na kontě 24 přesných zásahů. V červnu mu končí kontrakt a upřímně, myslíte si, že bude chtít dále zůstávat v mizérii hlavního města Kanady? Tato situace křičí „VÝMĚNA“ na stovky kilometrů daleko.
Občas můžete narazit i na jméno Bradena Holtbyho, jenž letos neprožívá vydařený ročník a pořádně se mu lepí na paty ruský mladík Ilja Samsonov. Třicetiletý brankář bude v létě volným hráčem, jeho agent je ale v kontaktu s vedením Capitals a už dříve vyhlásili, že se před koncem ročníku nehodlají o novém kontraktu bavit. Víceméně se ale nepočítá s tím, že by dlouholetá jednička a instrumentální článek vítězného mužstva z roku 2018 měnil dres.
Jiné prověřené brankářské jméno by se ale stěhovat mohlo. Švédský démon Robin Lehner podává stabilní výkony, v Blackhawks však podepsal pouze na rok a zájemci se na něj prý už začali vyptávat. Švéd by se tak mohl počtvrté v posledních dvou letech stěhovat. Výkony Chicaga mají sestupnou tendenci a v příštích letech můžete u nich čekat spíše přestavbu než větší ambice.



Útoční veteráni
Zajímavě zamíchal s předpoklady Ilja Kovalčuk. Po nepovedené rok a půl dlouhé anabázi u Kings se rozhodl zabojovat o své renomé a po vyplacení z kontraktu bez řečí přijal ligové minimum od Montrealu Canadiens. Šestatřicetiletý Rus pookřál v Kanadě a v 21 zápasech vstřelil šest gólů a na stejný počet jich přihrál. Vzhledem k tomu, že šance na play-off jsou pro Canadiens už značně vybledlé, mohl by se obrozený Kovalčuk stát lákavým zbožím.
Prověřených veteránů by se mohli začít zbavovat i v Minnesotě. Kapitán Mikko Koivu, stejně jako celek Wild, jenž před několika dny přišel o svého trenéra Bruce Boudreaua, zažívá další nepodařenou sezonu. Koivu je navíc v posledním roce svého kontraktu. Zkušenosti by týmům mohl poskytnout i Zach Parise.
Najde se opět mužstvo, které podobně jako loni Columbus, půjde do rizika a skoupí vše, co jen trochu slibuje zajímavou protihodnotu? Pondělí bude plné zajímavých zvratů.
A NHLnews vám přinese vše živě!
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -