- Reklama -

V boji o play-off potřebujeme dvě brankářské jedničky, vysvětluje Lombardi angažování Bishopa

- Reklama -

Očekávalo se, že by brankář Ben Bishop mohl být z Tampy Bay vyměněn do jiného týmu. Poslední rok kontraktu a mladý talent Andrej Vasilevskij – tato fakta hovořila proti setrvání Bishopa na Floridě. V žádném případě se ale nečekalo, že po Bishopových službách sáhnou Králové z Los Angeles.
Jejich brankoviště už několik let spolehlivě okupuje dvojnásobný vítěz Stanley Cupu Jonathan Quick, který se v sobotu vrátil na led po více než čtyřměsíční pauze (více ZDE). Skvěle ho navíc zastoupil znovuzrozený slovenský veterán Peter Budaj.
Rozhodnutí generálního manažera LA Deana Lombardiho všechny překvapilo. Do týmu Lightning poslal Budaje, obránce Erik Černáka, podmíněnou volbu na draftu 2017 a výběr v sedmém kole. Z Floridy do Kalifornie vedle Bishopa putuje volba v pátém kole letošního draftu.
„Bishop byl velkou součástí našeho úspěchu. Kvůli platovému stropu ale musíte učinit těžká rozhodnutí,“ prohlásil GM Tampy Steve Yzerman.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Jonathan se nám vrátil. Přesto máme několik důvodů k obavám. Zaprvé nikdy nevíte, jak bude chytat, vzhledem k tomu, že byl tak dlouho mimo hru. Bude zase na vrcholu nebo ne? Pokud proděláte tak vážné zranění, návrat se může vyvinout oběma směry. Na druhé straně moc dobře víme, že Jonathan je výjimečný sportovec. Je jedním z nejlepších brankářů v lize, a především je jedním z nejsoutěživějších hráčů vůbec. Jakmile si uvědomí, že je schopný dělat vše tak jako před zraněním, bude opět schopný předvést vše, co v něm vězí,“ tvrdí Lombardi.
„Jestliže ale nehrajete tak dlouho a jste zvyklí nastupovat do 70 zápasů ročně, je podle mě naprosto nemyslitelné, abyste opět chytali v tak vysokém tempu. Nemyslím si, že je dobré, aby se po takové pauze dostal do zápřahu, nikdy to není dobré. V posledních dvou letech jsme Jonathana pokaždé nechali chytat 70 utkání, což nedává žádný smysl, pokud od něj požadujete to nejlepší a zároveň chcete, aby měl dlouhou kariéru. Nechcete ho utahat, očekáváte od něj top formu. Navíc potřebuje odpočívat,“ vysvětluje architekt Králů.


„Bishop byl naším primárním zájmem, ale nejde o žádnou pojistku. Potřebuje hrát. Podívali jsme se na rozpis utkání a nejraději bych byl, kdybychom ho přivedli už před dvěma týdny, ale takto to s uzávěrkou přestupů funguje. Jestliže vezmeme v úvahu nejlepší možný scénář a Jonathan bude zase na vrcholu, do kolika utkání bude moc nastoupit? Načrtli jsme si plán a řekli si: ‚Víte, co? Jonathanovi to dává smysl, ale měli bychom přivést další gólmanskou jedničku,“ obhajuje své rozhodnutí Lombardi.
„Znovu opakuji, nejde o pojistku. Udělali jsme to proto, aby se Jon mohl pomalu dostat do tempa. A zároveň abychom si byli jistí, že můžeme vyhrát v každém zápase, protože odteď jsou všechna utkání v boji o play-off klíčová. Přiznejme si to, není žádný prostor na chyby. Chceme hrát s vědomím, že každý večer máme v brance muže číslo jedna,“ uzavírá generální manažer Los Angeles.

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -