- Reklama -

V Buffalu se můžou sejít dva poslední držitelé Hobey Baker Award

- Reklama -

Už od března v Nashvillu tušili, že se jim nepodaří najít společnou řeč s Jimmym Veseyem, kterého před čtyřmi lety draftovali ve třetím kole. Teď už si s tímhle problémem nemusejí lámat hlavu. V pondělí našli partnera k jednání a práva na nejlepšího hráče amerických univerzitních soutěží v roce 2016 přenechali Buffalu výměnou za třetí volbu v draftu.
„Je to bizarní situace. Ještě minulý týden ve středu jsem si byl jistý, že s Jimmym podepíšeme smlouvu. Jako by se situace otočila o 180 stupňů,“ stěžoval si před necelými třemi měsíci generální manažer Predátorů David Poile.
Vesey se prostě rozhodl, že raději vyzkouší dráhu volného hráče, za čímž je prý nutné hledat především vliv jeho otce, který pracuje jako skaut pro Toronto. Maple Leafs jsou považováni za vážného kandidáta na získání 23letého útočníka, ale velký zájem projevují také Bruins z hokejistova rodného Bostonu. Všichni ale teď musí čekat, zda se s bývalým hráčem Harvardovy univerzity nedohodnou dřív Sabres. Mají na to čas do 15. srpna.
„Proč by se nám to nemohlo povést?“ táže se generální manažer Šavlí Tim Murray. Současně však přiznává, že s Veseyho táborem nevedl před trejdem s Nashvillem žádné rozhovory. „Proč bychom to nemohli aspoň zkusit? Místo v elitních dvou útocích pro něho máme. Měli jsme čtyři volby ve třetím kole draftu. Budeme se o to snažit ze všech sil.“
Buffalo Predátorům konkrétně nabídlo volbu s pořadovým číslem 76, která úplně původně patřila Minnesotě, ale po sérii výměn se dostala až k současnému majiteli. Sabres ji získali při únorovém trejdu Jamieho McGinna do Anaheimu. Kromě toho vlastní ve třetím kole výběry číslo 69 (jejich), 86 (od Dallasu při výměně Jhonase Enrotha) a 89 (od St. Louis při výměně Ryana Millera).
Veseymu budou muset v Buffalu nabídnout dvouletou nováčkovskou smlouvu, určitě v maximální možné výši 925 tisíc dolarů ročně a s nejvyššími možnými bonusy 2,85 mil. dolarů. Můžou mu ale také nabídnout jednoho kvalitního a dobře známého spoluhráče. S Jackem Eichelem, svým předchůdcem na trůnu Hobey Baker Award, se potkával jako soupeř v utkáních NCAA a jako kolega třeba při loňském světovém šampionátu.
Jak už ale poznali v Nashvillu, bude záležet především na samotném Veseyovi (a jeho rodině), zda tato idea dojde naplnění. Hráčův otec Jim se ve včerejším krátkém rozhovoru pro Boston Herald vyjádřil, že trejdem byli překvapeni.
„Překvapilo nás, že se mezi sebou dohodli, ale pořád si  myslím, že Jimmy počká do 15. srpna, až se stane volným hráčem. Chceme do té doby sestavit seznam potenciálních zájemců a poté rozhodnout. Myslím, že se na tom nic nezměnilo a Jimmyho tahle výměna také překvapila.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -