- Reklama -

V Coloradu mohou přijít změny. Spekuluje se o odchodu Landeskoga a Duchenea

- Reklama -

Matt Duchene ani Gabriel Landeskog zatím neví, zda v Coloradu zůstanou, nebo odtud odejdou. Mužstvu se nedaří, výsledky nejsou. Jediná jistota, kterou oba mají, je, že v Coloradu nejspíš nezůstane všechno při starém. Změny určitě přijdou.
„Některé věci se musí udělat. V průběhu téhle sezóny nebo po ní je nutné tým posílit,“ řekl Duchene.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Duchene a Landeskog, nejdéle sloužící útočníci Colorada, mohou být vyměněni před uzávěrkou přestupů, která bude 1. března, což je za dva týdny. Nikdo, ani generální manažer Joe Sakic, zatím neřekl, zda budou oba talentovaní hokejisté vyměněni, jejich jména se ale v souvislosti s přestupy hodně skloňují.
Podle informací stránek Sportsnet řekl nedávno Joe Sakic, že krom Nathana MacKinnona a Mikko Rantanena jsou všichni hráče potenciálně k mání. Výměna obou zmiňovaných mužů tedy je možná, cena ale by ale samozřejmě byla vysoká. Landeskog je kapitánem Avs a v Denveru působí šestou sezónu, Duchene hraje za Lavinu dokonce osmým rokem.
„Samozřejmě byste do něčeho takového raději nebyl zatažený, nerad vidíte svoje jméno v těchto diskusích, ale na druhou stranu, tak to chodí,“ říká Landeskog, kterému zbývají ze smlouvy čtyři roky s 5,5 milióny dolarů odečítanými ročně z platového stropu. „Když se týmu nedaří a nejde to ani vám individuálně, součástí toho je, že něco takového musíte přijmout. Já se snažím týmu pomoct vyhrávat, nemohu ovlivnit pověsti a spekulace kolem svého jména.“
Duchenovi zbývají ze smlouvy dva roky a 12 miliónů dolarů. Na věc se snaží nahlížet podobně. „Ano, někdy přemýšlíte, kam mohou vést zítra vaše kroky. Kde budete za dva týdny nebo za šest měsíců. Myšlenky se k tomu stáčejí, ale jakmile přijde hrací den, snažím se to utlumit a hrát, jak nejlépe umím. Hraju za Coloradu Avalanche a budu hrát, jak budu umět.“

Kapitán Avs by samozřejmě rád zůstal v Coloradu. Řekl to i Joe Sakicovi. „Rád bych to vyřešil tady,“ říká. „Jsem optimista a věřím, že máme před sebou budoucnost, dostaneme se do play off a vrátíme se tam, kde bychom měli být. Samozřejmě posledních několik let výsledky nebyly, takže z toho musí být vyvozeny důsledky. Rád bych to ale napravil.“
„K Joeovi chovám hodně respektu. Pokud se rozhodne, že bych měl jít, nebudu se tomu bránit,“ dodává švédský útočník. „Máme spolu skvělý vztah a obchodní stránka věci ho nenaruší.“
Trenér Jared Bednar se snaží oběma útočníkům pomoct tím, že s nimi v co největší míře komunikuje. Chce jim pomoct náročné období překonat. Přiznal, že se Sakicem personální změny v sestavě řešil, sám se ale soustředí hlavně na trénování.
„V pozici, v jaké se nacházíme, se to dá očekávat. Hráči se s tím snaží nějak vyrovnat,“ řekl k obtížnému období před uzávěrkou přestupů Bednar.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -