- Reklama -

V Minnesotě už si vybrali, jejich novým trenérem bude Boudreau

- Reklama -

Sny Johna Torchettiho o tom, že by se konečně mohl zbavit titulu „dočasný trenér“, vzaly zatím za své. Wild mu stálé místo nenabídli, jeho pozici na lavičce zaujme Bruce Boudreau. S nedávno propuštěným koučem Anaheimu se Minnesota dohodla na čtyřleté smlouvě za částku údajně se blížící dvanácti miliónům dolarů. K oficiálnímu představení nového muže dojde v úterý.
Jednašedesátiletý muž je na rychlé přesuny mezi kluby NHL specialistou. Když ho v roce 2011 poslali na dlažbu ve Washingtonu, angažmá u Kačerů si dohodl hned dva dny nato. Nyní mu to trvalo jen o pár dnů déle.
„Pořád jsem někde pracoval. Od svých sedmnácti roků jsem nezažil období, že bych neměl práci. Kdykoliv jsem v hokeji přišel o místo, snažil jsem se hned si najít nové. Občas jsem měl štěstí, ale jednou jsem musel čekat pět měsíců,“ prozrazuje Boudreau. „Miluju hokej a lidi kolem něj. Na žádném místě bych nebyl raději než v hokejové aréně. Vím, že takový prostě jsem.“
V NHL už odkoučoval 681 zápasů, z toho 409 vítězných. Mezi třicítkou aktivních kolegů ho obě čísla řadí přibližně do poloviny. Vítěz Adamsovy trofeje z roku 2008 se však může pochlubit tím, že v moderní éře NHL se svými (washingtonskými) svěřenci nejrychleji dosáhl na 200 výher. V každém ze svých předchozích působišť čtyřikrát oslavil divizní titul, triumfy ze základní části ale nikde nedokázal přetavit v pořádný úspěch v play off. Loňské prohrané konferenční finále Kačerů s Chicagem (3-4 na zápasy) bylo světlou výjimkou.
Však také z Anaheimu přišla jedna z prvních gratulací.
„Jménem našeho klubu bych chtěl popřát Bruceovi i Wild. Ačkoliv trenérské změny jsou extrémně náročným procesem, tušili jsme, že Bruce se rychle na nějakou střídačku vrátí,“ vzkázal generální manažer Ducks Bob Murray. „Všichni v naší organizaci jsme potěšeni, že dostal další zaslouženou příležitost.“
O Boudreauovy služby měly kromě Minnesoty zájem také Ottawa a Calgary.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -