- Reklama -

V New Jersey se jmenováním kouče nespěchají. Asi počkají až do draftu

- Reklama -

Sezóna New Jersey neskončila zrovna podle představ klubového vedení. Nepomohla ani změna na trenérském postu, kdy v prosinci vystřídal Petea DeBodera tandem Scott Stevens – Adam Oates. Pokud jste zvědavi, na koho vsadí Lou Lamoriello do příštího ročníku, musíte si počkat. Generální manažer Devils nehodlá s rozhodnutím spěchat.


Rozpis a výsledky prvního kola play off


To nedává zrovna velkou naději ani jednomu ze zmíněného dua. Kdyby Lamoriello chtěl dát Stevensovi nebo Oatesovi šanci, asi by to už udělal. Podle všeho ale nehodlá trenérské křeslo obsadit až do vstupního draftu, který proběhne 26. června.
„Nemyslím, že je na to spěch,“ řekl před pár dny pro server nj.com. „Až do draftu nemusíme kouče nutně mít. Vždycky byste to raději měli za sebou dřív než později, ale není to nezbytné.“
Šéf Devils pouze naznačil, že nechce jít znovu cestou provizorního řešení ani dvojvládí. Místo by měl obsadit jeden hlavní kouč. Ale kdo, to se zatím neví. „Nemohu vám na to teď odpovědět, protože tu odpověď nemám,“ řekl Lamoriello.
Pokud někdo z dosavadní dvojice zůstane, mohl by to být Scott Stevens. Koučování obranných řad zvládal na jedničku, s klubem je spjatý, dlouho tu hrál. Spíš by ale zůstal na pozici asistenta trenéra, na funkci hlavního kouče to podle spekulací nevypadá. „Zatím jsem neměl možnost s nimi mluvit. Jakmile si s každým z nich sednu, budu vědět, co si o tom všem myslí,“ dodal hlavní nadřízený.
New Jersey se pod novým trenérským tandemem, na který dohlížel přímo z lavičky generální manažer, v sezóně zvedlo. Pod Deboerem mělo bilanci 12 výher, 17 proher a 7 porážek v prodloužení. Pod Stevensem a Oatesem to bylo 20 – 19 – 7. Odpovědnost za další sezónu bez play off však přisuzuje také sobě. Nezříká se ji.
„Je to pocit prázdnoty,“ řekl k těm několika dnům po skončení základní části. „Chce to odstup a pak se musíte podívat do zrcadla. Nesmíte uhýbat pohledem. V pozici, v jaké jsem, přebírám plnou odpovědnost. Nyní je třeba vyhodnotit pozitiva a negativa,“ slíbil Lamoriello.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -