- Reklama -

V New Jersey věří v lepší zítřky. Cílem je play-off, tvrdí před novou sezonou Henrique

- Reklama -

New Jersey Devils nepostoupili do vyřazovacích bojů pětkrát v řadě. Útočník Adam Henrique a brankář Cory Schneider věří, že se tuto nelichotivou sérii podaří v následující sezoně prolomit. Sebevědomí jim k tomu dodávají tři nové akvizice – Nico Hischier, Marcus Johansson a Brian Boyle.
„Play-off je pokaždé cílem. Všechno začíná od brankářů, máme k dispozici Coryho Schneidera a Keithe Kinkaida, oba hrají dobře a v každém utkání nám dávají šanci. Kromě posil, které jsme zatím přivedli, snad přibyde i pár mladých kluků, kteří přispějí ke změně. Cílem jsou vyřazovací boje a musíte bojovat, abyste si vytvořili šanci,“ vysvětluje optimismus před nadcházejícím ročníkem Henrique.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Přestože Ďáblové disponovali pouze 8,5% šancí na první volbu v draftu, štěstěna se při losu přiklonila na jejich stranu, a proto si z první pozice vybrali Švýcara Hischiera.
„Byl jsem nadšený. Potřebovali jsme přes léto provést nějaké změny, ale neočekávali jsme, že budeme volit jako první. Doufali jsme, že se posuneme trochu výš, ale první výběr byl pro nás obrovsky důležitý. Myslím si, že management zvolil správně,“ říká kanadský centr.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

„Manažeři nám prozradili, koho hledají, a věřili jsme, že učiní správné rozhodnutí. Z prvního místa si můžete vybrat, koho chcete a podle nich Hischier přesně splňoval jejich podmínky. Pro osmnáctiletého kluka je těžké hrát pod tlakem, který pramení z toho, že se stal celkovou jedničkou, ale hodláme ho přivítat, a pokud se probojuje do prvního mužstva, ulehčit mu situaci,“ prohlásil Schneider.
„Doufejme, že mu umožníme být tím hráčem, jakým je, protože se jedná o neuvěřitelný talent,“ dodává brankářská jednička Devils.
Jednatřicetiletému Schneiderovi se – oproti minulosti – pohled na současnou soupisku mužstva zamlouvá.
„Hledají velmi konkrétní typy hráčů a mají za sebou skvělou práci, co se týče jejich angažování,“ chválí vedení klubu americký strážce tří tyčí. „Když srovnáte naši současnou sestavu s tou před dvěma třemi roky, hodně se liší, počínaje mládím, rychlostí a konče dovednostmi.“
Nico Hischier – budoucnost New Jersey Devils

Pro ofenzivu New Jersey je důležitý příchod Johanssona, jenž v uplynulé sezoně posbíral v barvách Washingtonu Capitals 58 bodů (24+34), což z Ďáblů nikdo nedokázal.
„Je to velmi šikovný hráč, který si rozumí s pukem. Umí velmi dobře podržet kotouč ve středním pásmu, s čímž jsme trochu bojovali. Jeho angažování náš tým posílí,“ věří Henrique.
Schneider si cení faktu, že do kabiny přibyl Boyle, s nímž nastupoval za Bostonskou univerzitu.
„Strávili jsme tam spolu tři roky a byla zábava sledovat, jak se jeho kariéra vyvíjí. Odvedl skvělou práci vzhledem k tomu, že se mu povedlo v soutěži udržet a že se z něj stal důležitý článek sestavy. Kouči a hráči ho respektují. Nachází se v takové pozici, že si mohl vybrat z vícero nabídek, ale jsem rád, že se rozhodl pro New Jersey,“ váží si podpisu smlouvy s Boylem jeho staronový spoluhráč.
„Cory Schneider byl hlavním důvodem, proč jsem zakotvil v New Jersey,“ zdůvodnil Boyle uzavření dvouletého kontraktu na 5,1 milionů dolarů.
Aby se trojnásobní vítězové Stanleyova poháru mohli odrazit ode dna směrem vzhůru, bude muset Schneider odvádět lepší výkony než v poslední sezoně, kdy průměrně obdržel 2,82 branky na zápas, což je jeho nejhorší výsledek v zámořské kariéře. Navíc zneškodnil jen 90,8 % střel v 60 mačích, i v tomto ohledu se jedná o Schneiderův nejhorší počin v NHL.

Proto New Jersey najalo brankářského kouče Rolanda Melansona, který se Schneiderem pracoval po tři roky ve Vancouveru. Dosavadní trenér gólmanů Chris Terreri se přesune na jinou pozici.
„Pokud tento krok činí proto, abych se zlepšil, jak stárnu, pak je to podle mě jedině dobře. Neberu to jako obvinění nebo výhružku. Dívám se na to tak, že po mně chtějí, abych byl co nejlepší. Nechtějí, abych ustupoval nebo si držel stejnou výkonnost. Tento krok to jen potvrzuje a naznačují mi, že mi chtějí ke zlepšení dopomoci,“ hodnotí změnu rodák ze státu Massachusetts.
„Pro mě osobně to byl těžký rok. Necítím se moc dobře, jelikož Chris ztratil svou pozici pravděpodobně kvůli mým výkonům. Mohl jsem si vést lépe a převádět lepší hru, není to dobrý pocit,“ uzavírá Schneider.

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -