- Reklama -

V NHL soutěžily hvězdy: Pastrňák jako filmová postava, Čechošvýcar druhý nejrychlejší

- Reklama -

David Pastrňák se letošního All Star víkendu účastní jako jediný Čech. Z dovednostních soutěží naskočil do nájezdové Breakaway Challenge, ve které však má jít hlavně o zábavu.

Ve svém vystoupení tak Pastrňák ztvárnil Happyho Gilmorea ze sportovní komedie Rivalové, který svou vášeň pro hokej zúročí v golfu.

Tradičně sledovanou soutěží je ta o nejrychlejšího bruslaře. Tohoto ročníku se překvapivě nezúčastnil Connor McDavid, přestože přítomný byl. S časem 13,699 vteřiny tak vyhrál Rus Andrej Svečnikov. Ve finále porazil Švýcara s českými rodiči Kevina Fialu.

- Reklama -

Nejlepší hráč planety McDavid místo bruslení zazářil ve střelbě. V přesnosti trefil všechny čtyři terče v bráně za 9,497 sekundy. Od doby, kdy se v této disciplíně měří i čas, si lépe vedl jen Daniel Sedin.

McDavid neminul ani ve vyřazovací části, ale protože byl pomalejší než v prvním kole, do finále nakonec nepostoupil. Triumf si připsal Brock Nelson z New York Islanders.

S nejtvrdší střelou se vytasil Elias Pettersson z Vancouveru, který poslal kotouč do branky rychlostí přes 166 km/h.

Ovečkin naskočil také do nájezdové Breakaway Challenge, kde se představil se svým čtyřletým synem Sergejem a také odvěkým rivalem Sidneym Crosbym. Úspěšným zakončovatelem akce byl nejmladší z trojice. Objeví se jednou Sergej i v ostrém utkání NHL? Draftu se může zúčastnit nejdříve v roce 2036.

Proti Sergeji Ovečkinovi stál v bráně slavný kanadský brankář Roberto Luongo, který v roce 2019 ukončil kariéru. Na led se vrátil kvůli tomu, že All Star víkend probíhá na Floridě, kde Luongo strávil začátek a konec hráčské kariéry.

All Star víkendu se účastní i další osobnosti, které jinak NHL nehrají. Například jedna z nejlepších ženských hokejistek Sarah Nurseová, která brankáře Rangers Igora Šesťorkina překonala kličkou à la Peter Forsberg.

NHL se dovednostní soutěže opět pokusila ozvláštnit, novinkou byla například Splash Shot, ve které šlo o sestřelení terčů v podobě surfových prken. Trefení speciálního terče pak shodilo protivníka do nádrže s vodou.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -