- Reklama -

V nominaci na mistrovství světa dvacítek je Jiříček i Kulich

- Reklama -

Trenér české hokejové reprezentace do 20 let Radim Rulík zveřejnil širší 27člennou nominaci pro nadcházející mistrovství světa dvacítek v Kanadě. Figurují v ní i obránce David Jiříček s útočníkem Jiřím Kulichem, kteří prošli prvním kolem draftu do NHL. Jejich účast ale stále není zcela potvrzená.

Jiříček s Kulichem momentálně oba působí na farmě v AHL. Záleží však na tom, jestli jim start povolí organizace, pod které spadají. V případě Jiříčka se jedná o Columbus, u Kulicha zase o Buffalo.

„Jsme v intenzivním kontaktu s generálními manažery obou týmů NHL. Máme předběžný souhlas, že by měli David i Jirka náš tým posílit. Stoprocentně ale vše budeme moct potvrdit, až budou oba na místě. Jirka Kulich by se ale měl připojit už 18. prosince v Kanadě, u Davida zatím nevíme a budeme to řešit po příletu do zámoří,“ říká generální manažer reprezentace Otakar Černý.

Momentálně je v nominaci 24 hráčů a tři brankáři, přičemž na soupisku šampionátu může být zapsáno pouze 20 hráčů do pole a tři gólmani. „Máme určitou rezervu, protože v přípravných zápasech i trénincích se může stát cokoliv a dostat pak do Kanady hráče z Evropy je komplikovanější,“ vysvětluje kouč Radim Rulík.

- Reklama -

Češi na mistrovství v základní skupině A v Halifaxu vyzvou postupně Kanadu, Rakousko, Švédsko a Německo. Do čtvrtfinále pak ze dvou pětičlenných skupin postupují čtyři nejlepší mužstva. Páté týmy spolu hrají o udržení v elitní skupině.

Na rozdíl od předešlých dvou let zůstane šampionát bez covidových opatření: „Informace o tom, že se nechystá žádná covidová bublina a že diváci budou mít do arén přístup bez omezení, nás potěšila. Věříme, že z pohledu organizace zažijeme zase stejné mistrovství světa dvacítek, na které jsme byli zvyklí z dob před covidem,“ dodává Černý.

Česká nominace na mistrovství světa juniorů v Monctonu a Halifaxu

Brankáři: Daniel Král (Bílí Tygři Liberec), Oliver Šatný (Cape Breton Eagles/QMJHL), Tomáš Suchánek (Tri-City Americans/WHL)

Obránci: David Špaček (Sherbrooke Phoenix/QMJHL), Marek Alscher (Portland Winterhawks/WHL), Jiří Ticháček (Rytíři Kladno), David Jiříček (Cleveland Monsters/AHL), Aleš Čech (Kärpät Oulu/Finsko), Ondřej Chabada (HC Dynamo Pardubice), David Moravec (Halifax Mooseheads/QMJHL), Tomáš Hamara (Kitchener Rangers/OHL), Stanislav Svozil (Regina Pats/WHL)

Útočníci: Adam Měchura (Tri-City Americans/WHL), Jakub Brabenec (Charlottetown Islanders/QMJHL), Lukáš Pajer (Mountfield HK), Jakub Kos (Ilves Tampere/Finsko), Marcel Marcel (Gatineau Olympiques/QMJHL), Petr Hauser (HC Sparta Praha), Matouš Menšík (HC Olomouc), Ondřej Becher (Prince George Cougars/WHL), Robin Sapoušek (HC Energie Karovy Vary), Jaroslav Chmelař (Providence College/NCAA), Matyáš Šapovaliv (Saginaw Spirit/OHL), Jiří Kulich (Rochester Americans/AHL), Martin Ryšavý (Moose Jaw Warriors/WHL), Gabriel Szturc (Kelowna Rockets/WHL), Eduard Šalé (HC Kometa Brno).

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -