- Reklama -

Vadim Šipačov je novou posilou Zlatých Rytířů z Vegas

- Reklama -

Ruský útočník Vadim Šipačov se stal první hráčem ze starého kontinentu, který získal angažmá v novém týmu NHL. Třicetiletý rodák z Čerepovce se ve čtvrtek dohodl se zástupci Vegas Golden Knights na podpisu dvouleté smlouvy s průměrným ročním příjmem 4,5 miliónu dolarů.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.



Na první zámořskou štaci se Šipačov vydává po devítiletém působení v Kontinentální hokejové lize. Poslední čtyři sezóny strávil v dresu Petrohradu, kterému pomohl ke dvěma ligovým titulům (2015, 2017).
„Vadim je hodně šikovný tvůrce hry, který má za sebou vynikající kariéru v Kontinentální hokejové lize. Šipačov je dvojnásobným šampiónem Gagarinova poháru,“ uvedl na adresu druhé klubové akvizice (tou první se stal před dvěma měsíci 21letý kanadský centr Reid Duke) generální manažer Vegas George McPhee.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

V základní části letošní sezóny KHL odehrál Šipačov 50 zápasů, ve kterých nasbíral 76 bodů za 26 branek a 50 asistencí. V tabulce kanadského bodování obsadil třetí místo. Dařilo se mu i v play off, v 17 utkáních zaznamenal čtyři góly a 16 přihrávek
„V posledních dvou sezónách patřil mezi nejproduktivnější hráče soutěže a úspěchy sbíral také na mezinárodní úrovni s reprezentací Ruska. Věříme, že se uplatní i v National Hockey League,“ sdělil George McPhee.
Vadim Šipačov, který nikdy neprošel draftem National Hockey League, odehrál v základní části KHL celkem 445 utkání, ve kterých nasbíral 412 bodů (137+275). V 76 zápasech play off vstřelil 21 branek a na 46 dalších přihrál.
I letos je Šipačov v kádru sborné pro mistrovství světa. Ve sbírce už má kompletní sbírku medailí: zlato (2014), stříbro (2015), bronz (2016).

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -