- Reklama -

Vancouver podepsal smlouvu s Vanekem, spoléhá na jeho góly

- Reklama -

Thomas Vanek podepsal v pátek roční kontrakt s Vancouverem v hodnotě dvou milionů dolarů. Za to si klub od třiatřicetiletého útočníka slibuje zvýšení produktivity. Vždyť Vanek ve svých prvních deseti sezonách v NHL nastřílel vždy alespoň 20 branek a Canucks byli v posledním ročníku v počtu nastřílených gólů druhý nejhorší tým ligy.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„V posledním roce nebyli tam, kde by chtěli být, ale já si myslím, že v téhle lize můžete zase rychle vystoupat nahoru. A když jsem mluvil s trenérem Travisem Greenem a generálním manažerem Jimem Benningem, chtěli přivést někoho, kdo jim pomůže střílet góly. A to je přesně to, co mi sedí,“ prohlásil Vanek, který už v NHL nastřílel 129 branek jen v přesilových hrách.
„Je to jedna z mých specialit. Myslím, že jsem pořád hodně dobrý v prostoru před brankou a dokážu tečovat puky a najít volný prostor, takže samozřejmě počítám s tím, že tuhle úlohu budu hrát i tady,“ doufá Vanek.
„Thomas během své kariéry dokázal, že je osvědčený střelec a my jsme nadšení, že doplní naší ofenzívu a jeho zkušenosti pomohou v růstu i našim dalším útočníkům. Jeho schopnosti a zkušenosti v kombinaci s jeho příkladným vůdcovstvím našemu týmu pomohou,“ věří GM Jim Benning.
Vanek odehrál poslední sezónu v Detroitu a na Floridě, s Vancouverem jednal o kontraktu už několik týdnů.
„Když se s nikým nedohodnete během prvních pár dní, tušíte, že to může být delší léto než normálně. Ale nedělal jsem si z toho hlavu. Věděl jsem, že k tomu dojde a že pořád mám co přinést. Pořád cítím, že mám před sebou ještě několik let a mohu nastřílet spoustu branek,“ tvrdí Vanek, jehož si v draftu 2003 vybralo Buffalo a od té doby prošel i NY Islanders, Montrealem, nebo Minnesotou.
Vancouver byl v poslední sezóně druhým nejhorším týmem celé NHL, takže má co napravovat. Proto management přivedl několik nových posil. Přišli útočníci Sam Gagner a Alexander Burmistrov a obránce Michael Del Zotto a Patrik Wiercioch, a také brankář Anders Nilsson. Bez kontraktu však stále zůstává centr Bo Horvat, jenž byl nejproduktivnějším hráčem Canucks v posledním ročníku.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -