- Reklama -

Vasilevskij? Jako Hašek, smekl kouč poražených

- Reklama -

Spolu s Marc-André Fleurym je největším favoritem na zisk Vezina Trophy pro nejlepšího gólmana základní části. Tuhle prestižní cenu už získal v roce 2019, o rok později vychytal pro Lightning Stanley Cup. Kdo ví, letos Andrej Vasilevskij možná zvládne obojí.

Formu má jako hrom. V posledním zápase vychytal nulu a měl výrazný podíl na tom, že ambiciózním Hurikánům z Caroliny skončila sezóna. Zajímavostí je, že už tři série v řadě za sebou ukončil vychytanou nulou.

Čistým kontem završil už loňskou spanilou jízdu Tampy za Stanley Cupem, když v šestém utkání finálové série ani jednou neinkasoval (2:0) a nedal Hvězdám z Dallasu šanci na srovnání série a vybojování sedmého zápasu.

Letos pak v obou úvodních kolech znovu prokázal, že uzavírat série umí ve velkém stylu. Nepřišli si na něj v šestém zápase střelci Floridy (4:0) ani v pátém utkání druhého kola hráči Caroliny (2:0).

- Reklama -

Když jej novináři na tento kousek upozornili, vypadal překvapeně. Prý o tom neměl ani tušení. Místo toho chválil za perfektní práci své spoluhráče. „Já jim trochu pomůžu, ale oni mi pomáhají hrozně moc,“ řekl skromně.

Obrovskou pochvalu si pak při závěrečném podávání rukou vysloužil od kouče poražených Hurricanes, Roda Brind’Amoura. Ten v lize zažil už ledacos, vždyť v ní působí přes třicet let, nejprve jako hvězdný hráč, nyní jako úspěšný kouč. Na vlastní kůži zažil i éru tří velikánů – Patricka Roye, Martina Brodeura a Dominika Haška.

A co tedy sympatický kouč ruskému brankáři pověděl? „Viděl jsem už hodně dobrých brankářů, ale on je stejně dobrý jako kdokoli z nich. Má na svůj tým stejný vliv, jako měl Dominik Hašek. V jeho podání vše vypadá tak jednoduše. Dnes jsme měli spoustu dobrých příležitostí, ale vypadalo to, že nemáme nic, protože byl vždy na správném místě,“ smekl kouč Caroliny.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -