- Reklama -

Ve Vegas odvede skvělou práci, říká na Gallantovu adresu trenér Tampy Cooper

- Reklama -

Trenérem nového člena rodiny NHL Vegas Golden Knights byl v dubnu jmenován Gerard Gallant, bývalý lodivod Columbusu Blue Jackets a Floridy Panthers (viz ZDE). Gallant v současnosti zastává pozici asistence kouče u kanadského národního mužstva na mistrovství světa. Jakmile jeho reprezentační povinnosti skončí, čeká ho stěhování do nevadské pouště.
„Budu zaneprázdněn hledáním nového domova a budováním týmu. Všechno proběhne v rozmezí tří týdnů. Bude to velmi rychlé,“ uvědomuje si Gallant.
Zlatí Rytíři mají zatím pod smlouvu dva hráče – Reida Dukea (viz ZDE) a Vadima Šipačova (viz ZDE). Kompletní soupiska bude sestavena na rozšiřovacím draftu, jenž proběhne v rozmezí od 18. do 20. června. Jeho výsledek bude zveřejněn o den později.
Třiapadesátiletý Gallant byl 27. listopadu 2016 nečekaně propuštěn z funkce trenéra Floridy.
„První dva týdny po vyhazovu byly velmi těžké, abych byl upřímný. Bylo to těžké až do té doby, než jsem se upsal Vegas, protože jsem Floridu miloval. Náš klub kráčel správným směrem a byl jsem šťastný. Když mě propustili, hodně to bolelo,“ ohlíží se zpětně Gallant.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


V sezoně 2015-2016 přitom s Pantery vyhrál Atlantickou divizi. S vyřazovacími boji se jeho soubor loučil v prvním kole po prohře s Islanders.
„S týmem jsem dosáhl úspěchu a posouvali jsme se vpřed. Někdy vás to otravuje, protože to všichni opakují, ale když se podíváte nazpátek, řeknete si, že vám to otevře dveře k něčemu jinému. A přesně to se stalo,“ tvrdí kanadský kouč.
Gallant se mezi hráči těší oblibě. Nebojí se dát příležitost hráčům, kteří neoplývají dostatkem zkušeností. A to ani v těch nejdůležitějších mačích. Skvělým příkladem je obránce Floridy Michael Mattheson, jenž dnes bude s Kanadou bojovat o postup do finále proti Rusku.
„Je to báječný trenér, miloval jsem dobu strávenou s ním. Dodává hráčům spoustu sebevědomí. Ví, že uděláte chyby, ale že to není konec světa. Pošle vás zpátky na led, jelikož vám věří,“ vychvaluje Gallanta třiadvacetiletý bek.
Mattheson mluví na základě vlastních zkušeností. Před rokem odehrál v základní části pouhá tři utkání, přesto v sérii proti Islanders naskočil do pěti ze šesti duelů, přičemž ve hře průměrně strávil 21 minut a 41 vteřin. V současném ročníku si na své konto připsal 17 bodů (7+10) v 81 utkáních.
Gallant na lavičce Floridy strávil necelé tři sezony

„Ve druhém zápase play-off mě rovnou nechal hrát. Rozhodně nešlo o nejbezpečnější věc, ale přesto se tak rozhodl a dokázal, že mi hodně věří. Pro mě to byla obrovská zkušenost, která mi před touto sezonou pomohla postavit se na nohy,“ vyzdvihuje Gallantův přínos Mattheson.
Také forvard Panthers Nick Bjugstad, který se na mistrovství světa představil v dresu USA, si Gallanta nemůže vynachválit.
„Je to jeden z mých nejoblíbenějších koučů. Myslím si, že ho každý miloval, počínaje zdravým náhradníkem a konče nejlepším hráčem. Všichni ho respektovali. Vedl mladý tým a netrvalo mu dlouho posunout nás o úroveň výš, o další krok vpřed. Neexistuje důvod, proč by podobnou věc nemohl dokázat s Vegas,“ je přesvědčený Bjugstad.
Trenér Tampy Bay Lightning a současný šéf kanadské střídačky Jon Cooper si je jistý, že angažováním Gallanta učinilo vedení Golden Knights správné rozhodnutí.
„Podle mě je to pro Vegas skvělé. Potkal jsem se s Gerardem na loňském Světovém poháru a je to jeden z hlavních důvodů, proč je dnes tady s námi. Má neuvěřitelný přehled o hře, hráči pro něj dřou. Myslím si, že ve Vegas odvede skvělou práci,“ uzavírá Cooper.

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -