- Reklama -

Večer ruských nadějí. Tarasenko a Kučerov zazářili hattrickem

- Reklama -

Evropská Kontinentální hokejová liga sice přetahuje zámořské NHL především ruské hráče, někteří z nich ale stále dobře ví, proč dát přednost zámořské soutěži. Ví to také mladí borci, kteří by si neomezeni kolektivní smlouvou NHL možná přišli doma na větší peníze. Dvě ruské naděje se v úterý blýskly hattrickem, kterým pomohly svým týmům k vítězství.
Vladimír Tarasenko, první volba St. Louis na draftu 2010, dorůstá v oporu mužstva Blues. Dvaadvacetiletý hokejista nastřílel tři branky na ledě Dallasu a výrazně tak pomohl hostům k výhře 4:3 nad domácím týmem Hvězd.
Trenér Ken Hitchcock přitom nebyl s výkony svého hráče v uplynulých dnech spokojený, poznamenala je chřipka, ze které se Tarasenko dostal teprve nedávno. V úterý doslova zářil. V první třetině pomáhal přesnou ranou srovnat na 1:1, ve třetí herní části po pěkném individuálním průniku vyrovnával na 3:3 a v prodloužení pak přesnou ranou v přesilovce rozhodl o druhém bodu pro Blues.
„Je to bezva, ale musím poděkovat svým spoluhráčům, že mi to umožnili,“ zachoval se skromně Tarasenko, jehož osobní statistiky se rozrostly na 9 bodů za 4 branky a 5 asistencí. „Máme před sebou ve čtvrtek náročný zápas s Anaheimem, který nás minulý týden porazil, takže se musíme připravit. Není čas oslavovat.“
Druhým ruským mladíkem, jenž stál za úterním triumfem svého týmu, byl Nikita Kučerov z Tampy Bay. Blesky měly doma snazší úlohu, hosty z Arizony smetly vysoko 7:3. Nejvíc pomohla ke dvěma bodům právě druhá volba Lightning na draftu 2011 Kučerov (3+0) a Tyler Johnson (0+4). Třetí hvězdou utkání byl vyhlášen Brian Boyle (2+0).
Kučerov na rozdíl od Tarasenka kanonádu svého týmu nekončil, ale zahajoval. V 8. minutě zdařilou tečí Gudasovy střely otevíral skóre, v úvodu druhé třetiny zvyšoval z dorážky na 2:1. V 9. minutě třetí třetiny pak po pěkné kombinaci, která připomínala přesilovku, završil přesnou ranou z mezikruží hattrick.
Čepice na ledové ploše na oslavu třetího gólu jednadvacetiletého Rusa nadchly. „Bylo to ohromné,“ řekl Kučerov, který má po deseti zápasech na kontě 9 bodů (4+5). „Bylo to poprvé, co jsem viděl, jak fandové hážou na led svoje čepice. Dneska bylo ale snadné střílet góly, protože mě spoluhráči nacházeli v dobrých pozicích.“
„Jeho sada dovedností je působivá,“ pochválil mladíka zkušený Brian Boyle. „Jsem za něj šťastný, protože chodí do míst, kde to bolí, a dělá věci, které se vždycky nedostanou do sestřihů z utkání. Byl odměněn už v sobotu v Minnesotě a povedlo se mu to i dnes.“

Příští zápas v TV: Washingon – Detroit, st/čt 29. října, 0:35, Nova Sport/Voyo. Kompletní program zde.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -