- Reklama -

Vedení NHL se prý omluvilo Vegas za sporné vyloučení

- Reklama -

Fanshop týmuDeset minut před koncem zápasu číslo sedm vedli Vegas Golden Knights nad San Jose Sharks 3:0 a pomalu už se asi v hlavách připravovali na druhé kolo play-off. Jenže po vhazování ve vlastním obranném pásmu Cody Eakin krosčekem skolil Joea Pavelskiho, který si při pádu poranil hlavu o led. Eakin dostal pět plus do konce utkání a Žraloci otočili utkání i celou sérii na svoji stranu.
Hned po konci utkání se začaly ozývat hlasy, které se pozastavovaly nad přísným vyloučením. Svoji frustraci z kontroverzního rozhodnutí sudích hned po zápase ventiloval třeba Jonathan Marchessault (psali jsme ZDE).
Brzké vyřazení loňského finalisty leželo v žaludku i GM Rytířů Georgovi McPhee. Ten pro Jesse Grangera z magazínu The Athletic prohlásil, že jej vedení soutěže kontaktovalo, aby se mu omluvilo za přísné vyloučení v posledním zápase prvního kola vyřazovacích bojů.


„Takové věci se prostě při zápasech stávají, nechceme si stěžovat. Nechceme na to myslet, nebudeme se k tomu vracet. Budeme se soustředit, abychom dali dohromady skvělý tým na příští rok,“ odhodlaně slíbil fanouškům McPhee.
Potrestaní rozhodčí
Svým názorem do diskuze přispěl i majitel Vegas Golden Knights Bill Foley. Podobně jako Marchessault se přimlouvá za to, aby vyšší tresty bylo možné přezkoumat na videu.
„Věřím tomu, že to vedení ligy zvažuje a bude ochotné k takové změně. V řádu několika měsíců budeme mít schůzi majitelů a jsem si jistý, že tam na toto téma narazíme,“ prohlásil Foley.
Kdyby se podle něj mohli rozhodčí znovu podívat na zmiňovaný zákrok, konečný trest by byl jiný. „Navzdory tomu, že fanoušci Sharks bláznili kvůli tomu hitu, pokud by mohl trenér zpochybnit pomocí videa tento zákrok, podle mě by žádné vyloučení nenastalo,“ uvedl majitel klubu z města hazardu.
Rozhodčí Dan O’Halloran a Eric Furlatt podle Franka Seravalliho z TSN nebudou nominováni na žádný zápas druhého kola play-off. O’Halloran tak více než po deseti letech nebude pískat utkání druhého kola.
Titulní foto: Icon Sportswire
 
 

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -