- Reklama -

Vegas Golden Knights oficiálně existují. Mohou začít budovat tým

- Reklama -

Vegas Golden Knights mohou zahájit proces budování týmu. Majitel nové organizace Bill Foley má od ligy potvrzení o převedení peněz a zaplacení vstupního poplatku, čímž se stali Golden Knights právoplatnými členy pelotonu National Hockey League. Generální manažer George McPhee může se svým týmem spolupracovníků naplno zahájit práci na budování 31. klubu NHL.
„Je mi potěšením přivítat jménem Rady guvernérů Vegas Golden Knights do NHL,“ řekl ligový komisař Gary Bettman. „Gratuluji Billu Foleymu, jeho rodině, dalším zakládajícím partnerům, městu Las Vegas a fanouškům Golden Knights, že se jejich tým vydává na novou vzrušující cestu.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Vegas Golden Knights jsou oficiálním členem National Hockey League,“ řekl Foley. „Je to neuvěřitelně vzrušující den pro naši organizaci, nebyli bychom zde bez trvající podpory fanoušků. V únoru 2015 jsme začali předprodej vstupenek. Požádali jsme lidi z Las Vegas, aby si rozebrali lístky T-Mobile Areny.“
„Pokrok, který jsme společně v posledních letech udělali, je pozoruhodný. Když jsme teď oficiální, těšíme se na pokračující stavbu týmu, na který jsou naši fanoušci a místní komunita tak hrdí,“ dodal Bill Foley.


Las Vegas mohou od nynějška oficiálně obchodovat s draftovými volbami a dělat výměny. Mohou také podepisovat volné univerzitní hráče, pokud jsou k dispozici. To samé s juniorskými hráči, volnými agenty a hokejisty s Evropy.
Golden Knights nemohou angažovat hráče, kteří mají aktivní kontrakt s některým klubem NHL. 18.-20. června si na rozšiřovacím draftu vyberou z ostatních týmu po jednom nechráněném hráči. Výběr bude oznámen 21. června. Měli by si vybrat aspoň čtrnáct útočníků, devět obránců a tři gólmany s kontrakty v hodnotě 60 procent platového stropu, konkrétně 43,8 miliónů dolarů.

- Reklama -

Bude Vás zajímat: Výměny na poslední chvíli


Hlavní zdrojem posil bude určitě rozšiřovací draft a potom otevření trhu s volnými agenty 1. července, na kterém už si bude Las Vegas také vybírat. Jak moc bude klub do té doby aktivní, nechtěl jeho generální manažer dopředu prozrazovat.
„Jsme aktivní, ale všechno se seběhne až na rozšiřovacím draftu,“ řekl opatrně.
George McPhee už se bude moc zúčastnit setkání se svými kolegy v Boca Raton na Floridě, které začne v pondělí a skončí ve středu. „Je důležité vědět, co se děje a co se stane v budoucnosti,“ těší se na setkání s ostatními generálními manažery McPhee.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -