- Reklama -

Vegas vyhodilo Gallanta, jeho místo převezme DeBoer

- Reklama -

Fanshop týmu
Golden Knights ve středu oznámili, že propustili hlavního kouče Gerarda Gallanta a jmenovali jeho nástupcem Petera DeBoera.
Jesse Granger z portálu The Athletic uvedl, že Gallant byl o změně informován dnes ráno.
Spolu s Gallantem opouští své místo také jeho asistent Mike Kelly. Nový lodivod se připojí k týmu ve čtvrtek v Ottawě před utkáním proti Senators.
„Získali jsme zkušeného trenéra, který nám může pomoci dosáhnout našeho cíle. Jsme nadšení, že vítáme Petera a jeho rodinu do organizace Golden Knights. Těšíme se na silný závěr ročníku s Peterem u kormidla,“ uvedl k nečekanému kroku generální manažer Vegas Kelly McCrimmon.
„S ohledem k tomu, abychom plně využili potenciál týmu, jsme usoudili, že změna na pozici koučů je nezbytná. Náš mančaft je lepší, než zatím letos ukazuje,“ sdělil také představitel klubu.
Zlatí Rytíři jsou i navzdory bídným výsledkům z posledních 10 klání (4-6-0) stále na dostřel play-off, když je od první pozice v divizi dělí jen tři body. Vedení organizace k tomu potvrdilo, že za padákem stojí výhradně herní vystoupení a není za ním nic jiného.
Gallant a Kelly byli součástí mančaftu od inaugurační sezóny 2017/18. Mužstvo dovedli hned v prvním roce do finále Stanley Cupu a letos na jaře to opět dotáhli až do play-off, kde však vypadli v prvním kole se San Jose. Celkově zaznamenalo duo obstojnou bilanci 213-118-75.
Ironií osudu je skutečnost, že Gallant byl nedávno jmenován koučem Pacifické divize na blížícím se Utkání hvězd. Zda středeční událost ovlivní jeho působení na každoroční exhibici, zatím není známo.
Vyhazov letos zažil i DeBoer, jehož odvolali 11. prosince z funkce hlavního trenéra Sharks. Tým opustil po čtyřech plných sezónách, během nichž se Sharks pokaždé probojovali do play-off. Nejdál došel se Žraloky v prvním ročníku, kdy se Kaliforňané dostali až do finále Stanley Cupu.
51letý Kanaďan zažil trénerské angažmá také v New Jersey a na Floridě.
Pikantnosti na celé obměně přidává i rivalita, která mezi San Jose a Vegas od posledních vyřazovacích bojů panuje. Ještě letos v dubnu nazval Gallant DeBoera klaunem, nyní jej velký sok nahrazuje.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -