- Reklama -

Velká výměna za minutu dvanáct! Mantha putuje do Washingtonu za Vránu

- Reklama -

Anthony Mantha je dalším velkým jménem, které dnes mění působiště. Střelec, jenž dosud oblékal dres Detroitu Red Wings, se stěhuje do Washingtonu. Opačným směrem míří Čech Jakub Vrána, Slovák Richard Pánik a první volba v draftu 2021 a druhá volba v draftu 2022.

Kanaďan Mantha strávil v Detroitu šest let, dvakrát překonal dvacetigólovou hranici. Letos zatím v 41 utkáních získal 21 bodů (11+10). Šestadvacetiletý útočník má smlouvu ještě na tři sezony s ročním platem 5,7 milionů dolarů.

Opačným směrem míří Jakub Vrána, který rozšíří českou kolonii v Detroitu, kde už hrají Filip Zadina s Filipem Hronkem. Rodákovi z Prahy letos skončí dvouletý kontrakt na 3,35 milionů dolarů, po něm se stane omezeným volným hráčem. Zatím v 39 utkáních získal 25 bodů.

- Reklama -

Společně s Vránou mění dres i slovenský útočník Richard Pánik, který u Capitals příliš nezaujal a postupem času se propadal sestavou. Před čtyřmi dny jej dokonce Washington poslal na waiver listinu, odkud si jej však nikdo nevyzvedl. Ve třiceti letech tak Pánik oblékne už šestý dres týmu NHL, když už prošel angažmá v Tampě, Torontu, Chicagu, Arizoně a právě Washingtonu.

Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -