- Reklama -

Velký návrat? Jágr se má objevit už za týden na Kladně

- Reklama -

Čeká český hokej velký comeback?
Podle redaktora Zdeňka Jandy z Deníku Sport má legendární forvard Jaromír Jágr příští týden obléknout dres prvoligového Kladna, které vlastní. Stát by se tak mělo v sobotu v Benátkách nad Jizerou.
Pětačtyřicetiletý druhý nejproduktivnější hráč v historii NHL je vinou vleklých zranění ve velmi špatné herní kondici a podle listu je nejpravděpodobnější variantou, že Flames uvolní Jágra Rytířům.
Během neděle pak expert kanadské stanice Sportsnet Elliote Friedman na Twitteru oznámil, že klub Jágra umístí od 20:00 SEČ na tzv. waiver list, odkud si ho v následujících 24 hodinách může vybrat kterýkoli ze zbylých 30 týmů NHL. V tuto chvíli se ale jeví nepravděpodobné, že by si ho z ní někdo stáhl.
Umístění na listinu volných hráčů je přitom nutným krokem k tomu, aby klub hráče mohl poslat na farmu či do Evropy. Jágr byl dosud zařazený na marodku a nehrál od 31. prosince, kdy nastoupil proti Chicagu.


„Na jeho případný návrat jsme pochopitelně nachystaní. Máme i dres. Teď už všechno záleží přímo na Jaromírovi,“ sdělil médiím tiskový mluvčí Kladna Vít Heral.


Deník Sport uvádí, že se hráčův agent Petr Svoboda intenzivně snažil najít Jágrovi nové angažmá v NHL. O slavnou osmašedesátku ale není v zámoří zájem.
S Flames podepsal Jágr v den startu soutěže roční smlouvu. Kvůli zdravotním komplikacím však naskočil jen do 22 utkání, v nichž navíc nezazářil. Zasloužilý veterán zaznamenal jen gól a šest asistencí.
Pokud by Jágr skutečně do Kladna zamířil, musí být zapsán na soupisku nejpozději do středy 31. ledna, kdy v tuzemsku končí přestupní termín.
Až na několik málo výjimek (například ZDE) není této zprávě věnována v zámoří větší pozornost, v Česku by se ale jednalo o médii i fanoušky ostře sledovanou událost.
Jágr za Kladno nastoupil naposledy v sezoně 2012/13, kdy při výluce v NHL sehrál v extralize 34 zápasů a připsal si 57 bodů za 24 branek a 33 asistencí.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -