- Reklama -

Věřím, že finálový zápas číslo tři bude z naší strany lepší než předchozí dva duely, říká trenér San Jose

- Reklama -

Dlouhé čtvrt století trvalo kalifornským Žralokům, než se dočkali prvního finále play off NHL. Po dvou utkáních v Pittsburghu, která bohužel dopadla dvojnásobným nezdarem, se série stěhuje do San Jose. Hala SAP Center nikdy nezažila důležitější zápasy.
„Pro lidi je to obrovsky významné,“ říká kouč Peter DeBoer. „Viděl jsem ty emoce po vítězství v Západní konferenci. Ty noci předtím i potom, než jsme dostali Pittsburgh. Pro lidi tady to hodně znamená.“
„Samozřejmě se nevracíme domů za nejlepších okolností. Na druhé straně víme, že jsme toho už hodně překonali. Budeme těžký soupeř. Pittsburgh už se ale venku také předvedl. Zatím hráli doma a diváci je hnali, určitě to bylo pro nás náročné prostředí. Chceme jim oplatit stejnou laskavost,“ slibuje trenér San Jose.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Žraloci v základní části příliš nevyužívali domácího prostředí. Bilanci ve své hale měli špatnou – jen 18 výher a 23 porážek. V prvních třech kolech play off se zlepšili na sedm výher a dvě prohry. Mezi největší domácí úspěchy patří výhra v šestém duelu proti St. Louis (5:2) a hladký úspěch v sedmém utkání série s Nashvillem (5:0).
Trenér Žraloků se těší, jakou udělají fanoušci jeho hráčům domácí atmosféru. „Bude tam randál,“ směje se DeBoer. „Lidé vám řeknou, jak dobře hraje Pittsburgh, jak mizerně hrajete vy, jak nemáme šanci vyhrát,“ připomíná už ve vážnějším duchu nároky fanoušků. „Takže se musíme naladit a pořádně připravit na zápas číslo tři. To je jediné, co se počítá.“
„Myslím, že se zlepšujeme. Musíme dál vystavět svou hru. Náš zápas číslo dvě byl lepší než zápas číslo jedna. A já věřím, že zápas číslo tři bude lepší než číslo jedna i dvě,“ doufá DeBoer.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Při nepříznivém vývoj předešlého utkání trenér trochu zamíchal sestavou. „Ještě jsem se nerozhodl, jestli začneme tak, jak jsme minule skončili,“ řek DeBoer. „Líbila se mi naše odezva ze třetí třetiny. Zlepšili jsme se. Jednotlivé řady byly nebezpečnější. Nicméně uvidíme. Během příštího dne a tréninku dostanu odpovědi. Zatím jsem se úplně nerozhodl.“
Jedním z hráčů, který se DeBoerovi líbil, byl Matt Nieto. Rychlý bruslař se vrátil do sestavy po osmi vynechaných utkáních kvůli zranění v horní polovině těla. „Myslím, že Matt nám dal skutečně hodně energie. Máme den volna, další tréninky, tak snad bude do dalšího zápas v plné síle,“ věří kouč.
Otázka zní, zda bude San Jose pro Pittsburgh doma dostatečně silným soupeřem. „Z hlediska bojovnosti jsme na správné úrovni,“ věří DeBoer. „Pár věcí můžeme udělat jinak. Pittsburgh hrál ve druhé polovině sezóny výborně, proti takovému týmu nejde dlouhodobě dominovat. Musíme využít příležitosti, které se naskytnou,“ burcuje trenér Sharks.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -