- Reklama -

Věříme ti, vzkázali Pens Fleurymu. A přiložili šek

- Reklama -

Craig Patrick ho draftoval, pod Rayem Sherem toho odsloužil nejvíc, věří mu i Jim Rutherford. Brankář Marc-Andre Fleury zatím zažil v Pittsburghu tři generální manažery, možná se dočká i dalšího. Času má relativně dost, dnes s ním klub prodloužil smlouvu do léta 2019.
Stalo se tak i přesto, že v letech 2012 a 2013 měl Fleury v play off jedny z nejhrozivěji vypadajících statistik ze všech zúčastněných (průměry 4.63 a 3.52, úspěšnosti zákroků 83 a 89 procent) a ani loni nepatřil mezi špičku. Nové vedení Penguins věří, že se vrátí zlaté časy z konce první dekády nového tisíciletí, kdy tým z ocelářského města dvakrát postoupil do finále, přičemž jednou z toho rezultoval zisk Stanleyova poháru.
„Věřím v Marc-Andre Fleuryho, stejně jako v něho věří celé mužstvo,“ vzkazuje GM Rutherford prostřednictvím klubových internetových stránek. „Vítězil dříve a bude vítězit znovu. Jsme velmi potěšeni, že jsme se dohodli na dlouhodobé spolupráci.“
Jednička draftu 2003 vstoupila do posledního roku své stávající smlouvy s průměrným příjmem pět miliónů dolarů a možná i to se projevilo na jejích zatím excelentních výkonech. K žádance o nový kontrakt Fleury přiložil sedm vítězství z devíti startů (z toho tři s nulou) s gólovým průměrem 1.89 a úspěšností 93.1%. Vedení Tučňáků na to slyšelo a nabídlo rodákovi ze Sorelu od příští sezóny navýšení mzdy na 5,75 mil. dolarů ročně.
„Marc-Andre byl a v budoucnu bude klíčovým členem našeho týmu,“ naznačoval Rutherford už před dvěma týdny. „Dokud já budu generálním manažerem, Marc-Andre bude naším gólmanem.“
„Jim sděluje veřejně to samé, co sděluje Marcovi a mně osobně,“ předjímal ve stejnou dobu snadné vyjednávání hráčův agent Adam Walsh. „Sdělil nám to hned ve chvíli, kdy se stal generálním manažerem.“
Fleury, který koncem listopadu oslaví třicáté narozeniny, je ve většině ohledů lídrem historických tabulek Penguins. V jejich dresu odchytal 540 zápasů základní části, zaznamenal 295 vítězství, z toho 31krát udržel čisté konto. O kvalitních výkonech v první fázi sezóny svědčí i fakt, že šestkrát si připsal 35 či více výher – dvakrát dokonce pokořil i hranici 40 vítězství.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -