- Reklama -

Veterán Cullen bude i nadále oblékat dres Pittsburghu

- Reklama -

Americký hokejista Matt Cullen bude i nadále hájit barvy Pittsburghu. Devětatřicetiletý centr se jako nechráněný volný agent dohodl s úřadujícím vítězem Stanleyova poháru na podpisu roční smlouvy v hodnotě jednoho milionu dolarů.
„Pittsburgh byl pro mě hlavní prioritou,“ řekl Cullen. „Celou dobu jsem upřednostňoval Pittsburgh. Byla to záležitost, kterou bych nejraději vyřešil třeba hned, ale to se nepovedlo a nakonec se do toho zapojily i další týmy. Od začátku jsem však jasně dával najevo, že chci hrát v Pittsburghu.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Cullen se stal členem Penguins na začátku loňského srpna. Zástupci obou stran se tehdy dohodli na roční kontraktu za 800 tisíc dolarů. V základní části minulé sezóny potom odehrál všech 82 zápasů, ve kterých nasbíral 32 bodů (16+16). Ve 24 utkáních play off zaznamenal čtyři góly a dvě asistence.
„Jednání o nové smlouvě sice trvala poněkud déle, než jsme všichni čekali. To se někdy stává, ale byla vlastně jen otázka času, než dojdeme k nějaké dohodě,“ uvedl zkušený harcovník v rozhovoru pro klubový web.
Pittsburgh je pro účastníka olympijských her v roce 2006 a tří světových šampionátů celkově už osmým klubem v NHL. Začínal před devatenácti lety v Anaheimu, následovala Florida, Carolina, NY Rangers a znovu Hurikáni. Nakrátko se zastavil v Ottawě, tři roky hrál za Minnesotu, poslední dvě sezóny před příchodem do Pittsburghu strávil v Nashvillu.
„V Pittsburghu se mi líbí, jsem tady spokojený. Moje rozhodování bylo mnohem snadnější, než jsem si původně myslel. Přesto jsem potřeboval nějaký čas, abych si to pořádně promyslel. Chtěl jsem si být jistý, že dělám správnou věc,“ sdělil dnes již dvojnásobný vítěz Stanley Cupu (v roce 2006 ho vyhrál s Carolinou).
Matt Cullen absolvoval v základní části nejprestižnější hokejové soutěže světa prozatím celkem 1294 zápasů, což jej řadí na šesté místo historické statistiky mezi aktivními hráči. Nastřílel v nich 235 branek a na dalších 423 přihrál. V 98 utkáních play off přidal 16 gólů a 31 asistencí.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -