- Reklama -

Veteráni jsou k mání za hubičku. Cullen šel s platem na pětinu

- Reklama -

V minulé sezóně činil jeho příjem v Nashvillu čtyři milióny dolarů, ale Mattu Cullenovi bylo jasné, že s podobným nemůže v novém ročníku počítat ani náhodou. I ve svých 38 letech má ovšem do hokeje stále chuť a chce pomoci nějakému týmu i v méně důležité roli – a také udělat důstojnou tečku za svojí bohatou kariérou. Umožní mu to Pittsburgh, s nímž podepsal smlouvu za 800 tisíc dolarů.
„Mají mužstvo, které se tvrdě tlačí za titulem,“ hodnotí ambice svého nového zaměstnavatele Cullen. „Není žádným tajemstvím, že se blížím ke konci své kariéry, a mít příležitost zahrát si v týmu takového kalibru je opravdu úžasné. Mám velké štěstí, že jsem dostal takovouhle šanci.“
Rodák z americké Virginie už jednou okusil, jak chutná šampaňské ze Stanleyova poháru, povedlo se mu to v roce 2006 v Carolině. Který že to generální  manažer ho tehdy po výluce do mužstva z Raleigh přivedl? Jim Rutherford, současný šéf Tučňáků.
„Matt ví, jaké to je vítězit. Mít v týmu hokejisty, kteří získali titul a vědí, co to obnáší, je důležité. Matt si skvěle rozumí se spoluhráči, v kabině je ho vidět a umí vést ostatní,“ hodnotí nyní svého staronového svěřence. „Na ledě se ještě může posunout mezi prvních devět útočníků, i když v téhle fázi kariéry asi už ne dlouhodobě, ale je schopný přijmout roli, o kterou ho trenéři požádají. V téhle době k Penguins perfektně zapadne.“

Účastník olympijských her v roce 2006 a tří světových šampionátů obleče v NHL dres už osmého klubu. Začínal před osmnácti lety v Anaheimu, následovala Florida, již zmiňovaná Carolina, NY Rangers a znovu Hurikáni. Nakrátko se zastavil v Ottawě, tři roky hrál za Minnesotu, poslední dvě sezóny strávil v Nashvillu. Třikrát jen těsně nedosáhl na hranici padesáti bodů, v minulém ročníku zaznamenal 7 branek a 18 asistencí.
„Mojí největší předností je bruslení. Když se mi daří bruslit, jsou dobré i moje výkony. Jsem si toho vědom a opravdu tvrdě trénuju. Mám-li být upřímný, kdyby mi odešlo bruslení, už bych asi nehrál. Cítím, že ještě mám co nabídnout, proto jsem se ještě hlásil mezi volné agenty,“ tvrdí hokejista se zkušenostmi z 1212 zápasů NHL.
Penguins po jeho příchodu mají sestavu prakticky zkompletovanou. Rutherford sice nevylučuje, že některé hráče pozve na zkoušku do kempu, ale po získání Phila Kessela z Toronta, podepsání ex-washintonského Erica Fehra a výměně Brandona Suttera do Vancouveru za Nicka Bonina už žádné velké akce nechystá.
„Pokud nám však někdo zavolá s dobrým nápadem, budeme naslouchat,“ nechává si pootevřená zadní vrátka.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -