- Reklama -

VIDEO: Finové porazili ve finále USA, bronz berou Rusové

- Reklama -

Kompletní výsledky a konečné pořadí MS hráčů do 20 let naleznete ZDE.

Boj o bronz

Rusko 5:2 Švýcarsko (2:0, 1:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 5. Slepec (Ilja Morozov), 14. Šaškov (Podkolzin), 33. K. Kostin (Denisenko, Romanov), 47. Slepec, 58. Slepec – 25. Nussbaumer (Le Coultre, Sigrist), 36. Brüschweiler (Sigrist, Gross)
Střely na branku: 24:36
Rusko: Kočetkov (Tarasov) – Žuravljov, Ilja Morozov, Samorukov, Romanov, Alexejev, Olšanskij, Rubinčik – Muranov, Galimov, Slepec – Denisenko, Kravcov, K. Kostin – Kovalenko, Šen, Starkov – Marčenko, Ivan Morozov, Podkolzin – Šaškov.

Švýcarsko: Hollenstein (Schmid) – Le Coultre, Gross, Berni, Aebischer, Moser, Burger, Barandun – Eggenberger, Kurashev, Müller – Brüschweiler, Sigrist, Nussbaumer – Lehmann, Tanner, Leuenberger – Wyss, Schmid, Verboon – Gerber.

Diváci: 12 225

- Reklama -

Finále

USA 2:3 Finsko (0:0, 0:1, 2:2)

Branky a nahrávky: 48. Chmelevski (J. Hughes, Cates), 49. Norris (Chmelevski, Cates) – 32. Ylönen (Laaksonen, Puustinen), 46. Latvala (Heponiemi, Kupari), 59. Kakko (Lundell, Jokiharju)
Střely na branku: 27:31
USA: Primeau (Keyser) – Samberg (C), M. Anderson (A), Q. Hughes, Kemp, M. Samuelsson, Miller, St. Ivany – Farabee (A), Norris, Robertson – Cates, Barratt, Madden– Cockerill, Poehling, Wahlstrom – Drury, J. Hughes, Chmelevski – O’Brien.

Finsko: Luukkonen (Lindberg) – Utunen, Jokiharju (A), Vaakanainen (A), Laaksonen, Honka, Latvala – Heponiemi, Kupari, Talvitie – Tolvanen (C), Lundell, Kakko – Puustinen, Virtanen, Ylönen – Engberg, Vainionpää, Moilanen – Nyman.

Diváci: 17 206

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -