- Reklama -

VIDEO: I chlapi pláčou. Němečtí hokejisté po postupu do finále neudrželi slzy

- Reklama -

Devětadvacetiletý útočník David Wolf prožívá se svými kamarády z německého týmu pohádkový příběh.
Němci dokázali v semifinále fantasticky vyřadit Kanadu a poprvé v historii olympijských turnajů si zahrají o zlato. Cesta za vítězstvím byla ale trnitá a pro Wolfa i bolestivá.
Kanadský forvard Gilbert Brule si na něj ve 13. minutě druhého dějství počíhal v centru kluziště a drsným úderem do hlavy jej srazil k ledu. Severoameričan byl vyloučen na pět minut plus do konce utkání a neobjeví se ani v boji o bronz s Českou republikou. Wolfova cesta tímto faulem přesto neskončila.
Takřka neznámý hráč, jenž obléká dres Mannheimu, se znovu vrátil do hry a společně se spoluhráči na ledě oslavil fantastický postup.
Po zápase se při rozhovoru s médii neubránil slzám. Nebyl však sám, štěstím plakali i jeho parťáci.
„Já jsem vlastně jako hráč nic pořádného nevyhrál. 700 duelů v NHL, nemám Stanley Cup a teď přijde tohle,“ svěřil se novinářům dojatý trenér Marco Sturm.
„Jsme na sebe neuvěřitelně hrdí. Zítra ráno se probudíme a budeme se ptát, co se vlastně stalo,“ říkal nevěřícně autor třetí branky Frank Mauer.
Ať už skončí pro tyto hochy finálový duel s Ruskem jakkoliv, jedno je jisté: olympijské hry bez hvězd z nejslavnější ligy odkryly svou největší sílu – objevily pro svět nové hrdiny.
Wolf se v rozhovoru pro kanadskou stanici TSN neubránil slzám:


Bruleho faul, kterým poslal Wolfa k zemi:


Oslavy v kabině byly bouřlivě a není se čemu divit:

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -