- Reklama -

VIDEO: Jak se ze žraloka stal hokejista

- Reklama -

Co víc by si v San Jose mohli přát než oslavit zisk Stanleyova poháru právě letos – 25 let poté, co se stali členy široké rodiny klubů NHL?
4. října 1991 zavítali do vancouverské haly Pacific Coliseum, aby si odtud odvezli těsnou porážku 3:4. Rozdílový gól padl devatenáct sekund před vypršením základní hrací doby. První branku v dějinách klubu vstřelil Craig Coxe, dvakrát se prosadil obránce Pat MacLeod. Mezi tyčemi stál Jeff Hackett, kterého překonal mimo jiné i Petr Nedvěd.
O den později se Sharks poprvé představili ve svém „kravíně“, tedy hale Cow Palace. Soupeřem byli znovu Canucks a ani z tohoto duelu Žraloci nevyšli jako vítězové. Jarmo Myllys inkasoval třikrát, další dva puky mířily do opuštěné klece. Střelci San Jose byli Mike McHugh s Waynem Presleym, na opačné straně si Nedvěd připsal dvě asistence.
V předzápasové show tehdy laseroví žraloci pořádali hon na bezmocného hokejistu a zrodilo se dodnes používané logo klubu.

První výhry se kalifornští novicové dočkali až 8. října, když proti Calgary postavili mezi tyče dalšího ze svých maskovaných mužů Briana Haywarda. Tři minuty před sirénou dal výsledku konečnou podobu 4:3 Kelly Kisio, hosty nespasily ani dvě branka Roberta Reichla. V sestavě Flames byl také obránce František Musil.
Foto: xelipe/flickr.com

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -