- Reklama -

VIDEO: Jevgenij Kuzněcov už řádí na MS, Švýcarsku vstřelil krásný gól

- Reklama -

Hokejisté Ruska porazili v sobotním utkání na mistrovství světa v Moskvě Švýcarsko 5:1 a vrátili se na druhé místo tabulky skupiny A. V dresu vítězů se poprvé na šampionátu představily tři posily z Washingtonu – zadák Dmitrij Orlov, útočníci Alexandr Ovečkin a Jevgenij Kuzněcov.
Ovečkin s Kuzněcovem a forvardem Winnipegu Alexandrem Burmistrovem vytvořili novou elitní formaci sborné. První dva jmenovaní se hned zapsali do statistik. V čase 28:45 přihrál Ovečkin na krásnou branku Kuzněcova.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„To byla jen taková rychlá dorážka mé vlastní střely. Puk vyletěl nahoru, pak letěl obloukem uvnitř brány, dotknul se sítě a rozhodčí se na to šli raději podívat. Já jsem to ale viděl hned, že puk byl uvnitř, proto jsem přestal hrát,“ popsal svou pohotovou trefu Kuzněcov v rozhovoru pro Českou televizi.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Devátého nejproduktivnějšího hráče letošní sezóny National Hockey League stále hodně mrzí prohra Washingtonu ve druhém kole play off s Pittsburghem, na druhou stranu je nesmírně vděčný za příležitost reprezentovat svou vlast na domácím mistrovství světa.
„Cítil jsem se dnes skvěle, je vždycky úžasné hrát před svými kamarády, členy rodiny. Je to moje vlast, takže budu vždycky pyšný, když budu moci hrát za tento tým,“ sdělil třiadvacetiletý centr, jenž letos odehrál za Capitals všech 82 zápasů a nasbíral v nich 77 bodů (20+57).

Foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -