- Reklama -

VIDEO: Kadri skolil Ovečkina, ten se mu za to odvděčil po svém

- Reklama -

Hokej je emotivním a kontaktním sportem, který bolí. Především ve vyřazovacích bojích NHL nechávají hráči na ledě všechno, hrají s plným nasazením a důrazem. Každý chce vyhrát a nikdo nikomu nic nedaruje.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Občas se na ledě potkají nesmiřitelní soupeři, mezi kterými to jiskří víc, než je obvyklé, což v pátečním utkání ve washingtonské aréně Verizon Center dokonale zpodobnili kapitán domácího týmu Alexandr Ovečkin a forvard Toronta Nazem Kadri.
Šestadvacetiletý kanadský hokejista si v 18. minutě počíhal na ruského kanonýra a tvrdým zákrokem ho poslal k zemi, čímž si vysloužil dvě minuty za podražení. Příležitost ke vstřelení úvodní branky zápasu následně zužitkoval T.J. Oshie.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Ovečkin ale u toho nebyl, po střetu s Kadrim odkulhal s bolavým levým kolenem do šatny. Na startu druhé třetiny už ovšem znova na ledě nechyběl a zápas dohrál. „Všechno je v pořádku. Jen jsem potřeboval kratší přestávku,“ ujišťoval Ovečkin po duelu.
Ve 33. minutě se moskevský rodák odhodlal k záludné odvetě a v nestřeženém okamžiku píchl Kadriho hokejkou do žeber. Sudí si toho nevšimli a Ovečkinova vendeta tak zůstala bez potrestání. Není vyloučeno, že se zákrokem bude dodatečně zabývat disciplinární komise NHL.


Další incident mezi Ovečkinem a Kadrim se odehrál i těsně před druhou přestávkou, zapojil se do něj i Matt Niskanen

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -