- Reklama -

VIDEO: Malkinův hattrick, minela brankáře Jonese

- Reklama -

Pondělní program National Hockey League nabídl mnoho zajímavých momentů. Mezi nejsledovanější patřil hattrick centra Pittsburghu Jevgenije Malkina nebo minela brankáře San Jose Martina Jonese.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Ruský hokejista zkompletoval svůj jedenáctý hattrick kariéry ve druhé třetině (potřeboval na to 10 minut a 51 sekund) utkání s Washingtonem Capitals a výrazně se tak podílel na domácí výhře Penguins 8:7 v prodloužení.
„Byl to bláznivý zápas. Měli jsme pomalý začátek a nehráli jsme naši hru. Dostat sedm gólů je příliš. Stále musíme pracovat na zlepšení v obranném pásmu a také se musíme vyvarovat zbytečných vyloučení. Jako jsem například předvedl já hned při prvním střídání. Pro fanoušky to byla asi zábava, stejně jako pro útočníky, pro brankáře už ale ne,“ uvedl Malkin.
Po včerejšku má třicetiletý rodák z Magnitogorska na kontě 316 gólů (687 utkání). V historické tabulce střelců Tučňáků se tak dotáhl na čtvrtého Josepha Pronovosta (753 utkání).
„Hlavně ten první gól jsme velmi potřebovali. Po něm jsme si víc věřili a zrychlili hru. Washington hrál i v neděli a my jsme si to uvědomovali. Hráli jsme tím správným způsobem, posílali jsme puky za obránce Caps a drželi se v jejich obranném pásmu. Po první brance jsme hráli lépe,“ řekl Malkin.

Zřejmě nejkurióznější branku vsítil v pondělí útočník Winnipegu Mark Scheifele. Padla necelých 19 sekund před koncem duelu na ledě San Jose při power play Jets. Velkou měrou se na něm podílel gólman Sharks Martin Jones, který při pokusu o vyhození puku trefil před svým brankovištěm centra soupeře a ten následně skóroval pohodlně do odkryté sítě. I přes toto zaváhání dovedli Žraloci skvěle rozehranou partii do vítězného konce (5:2).
„Je to poprvé, co jsem se o to pokusil a zřejmě i naposledy,“ komentoval s úsměvem Jones svou snahu poslat puk do opuštěné klece soupeře.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -