- Reklama -

VIDEO: Němci přepisovali dějiny! V semifinále porazili Kanadu a budou mít medaili

- Reklama -

Německo postoupilo do finále olympijského turnaje! Outsider vyřazovacích bojů si dokázal postupně poradit se Švédskem a Kanadou a v bitvě o zlato jej čeká Rusko.
V pátečním semifinále proti Kanadě vedli Němci už 4:1. Hokejisté s javorovým listem na hrudi poctivě náskok snižovali, vyrovnat se jim ale nepodařilo a skóre se zastavilo na stavu 4:3 pro Evropany.
Naši sousedé budou hrát o nejcennější kov poprvé v historii. Dosud získali bronz v letech 1932, kdy hrály jen čtyři týmy, a 1976, kdy se nezúčastnily Kanada a Švédsko.
Senzace, jenž se zapíše do hokejových dějin, je na světě!


HOKEJ NA ZOH 2018: Výsledky, program, televizní průvodce


Kanada – Německo 3:4 (0:1, 1:3, 2:0)

Branky a nahrávky: 29. Brule (Lee, Noreau), 43. Robinson (Thomas, Lee), 50. Roy (Lee, Noreau) – 15. Macek (Kahun), 24. Plachta (Hager), 27. Mauer (Goc, Wolf), 33. Hager (Plachta, Schütz).
Rozhodčí: Kubuš (SR), Mayer – McIntyre (oba USA), Otmachov (Rus.). Vyloučení: 5:8, navíc Brule (Kan.) 5+DKZ za napadení. Využití: 2:2
Kanada: Poulin – Robinson, Lee, Noreau, Genoway, Goloubef, Gragnani, Stollery – Brule, Roy, Bourque – Thomas, Kelly, Raymond –Vey, Ebbett, Wolski – Lapierre, O’Dell, Klinkhammer – Kozun.
Německo: Aus den Birken – Boyle, Ehrhoff, M. Müller, Seidenberg, Hördler, J. Müller, Krupp – Reimer, Hager, Ehliz – Plachta, Goc, Kink – Macek, Kahun, Wolf – Mauer, Fauser, Schütz – Noebels.
Skóre zápasu otevřel v přesilovce 5 na 3 Brooks Mack:


Na 2:0 zvyšoval Matthias Plachta:

- Reklama -


Frank Mauer a třetí gól Němců v utkání:


Kanada odpověděla na třetí gól Němců snížením, střílel Gilbert Brulé:


Šokující vývoj skóre pokračoval, když Patrick Hager zvyšoval na 4:1:


Zpátky do hry Kanadu vrátil Mat Robinson, 2:4 :


Derek Roy a kontaktní branka, 3:4:


Radost německých hokejistů i komentátorů po vítězném konci:

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -