- Reklama -

VIDEO: Pastrňák přepisoval historii

- Reklama -

Boston vytvořil nový rekord NHL s 63 výhrami v jedné sezóně, když v neděli zdolal Flyers 5:3. Velkou zásluhu na výhře měl David Pastrňák, který sám přepisoval historii.

Havířovský rodák potřeboval tři góly na to, aby poprvé v kariéře pokořil metu 60 branek v jednom ročníku. On je přitom vstřelil už v neděli, když předvedl svůj 17. hattrick v kariéře, z toho 15. v základní části.

Pastrňák je teprve druhým Čechem, kterému se podařilo pokořit tuto metu po Jaromíru Jágrovi, který v sezóně 1995/96 vsítil 62 branek. V historii Bruins ji překonal jen Phil Esposito, který v ročníku 1974/75 zaznamenal 61 přesných zásahů.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -