- Reklama -

VIDEO: Pěsti i plivání. Ve Washingtonu to vřelo

- Reklama -

Útočník Capitals Garnet Hathaway byl v pondělním zápase proti Anaheimu vyloučen do konce utkání. Rozhodčí jej takto potrestali za plivnutí do tváře obránce Erika Gudbransona, jenž bylo součástí gigantické mely na konci druhého dějství.




Incident odstartoval hit útočníka Washingtonu Brendana Leipsice, jenž za bránou Ducks zboural svého oponenta. Caps počínající skrumáže využili a zvýšili stav skóre na 3:0.
Více než výhře Caps se však média věnovala hromadné potyčce a její tečce v podobě Hathawayova plivance.
„Níže už klesnout nemůžete,“ sdělil po duelu Gudbranson. „Je to pravděpodobně ta nejneuctivější věc, jakou můžete udělat,“ přitakával mu jeho parťák Derek Grant.


Hathaway se obhajoval tím, že plivanec byl jen reakcí na zákeřný Gudbransonův úder: „Rozhodčí se snažili situaci uklidnit a oni tam rozdali pár zákeřných ran. Já jsem jednu taky dostal a tak jsem reagoval trochu podrážděně….“
Arbitři rozdali po chaotické pasáži tresty, jež se dotkly šesti hráčů. Riziku disciplinárního řízení ale čelí pouze Hathaway.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -