- Reklama -

VIDEO: "Polámaný" Jágr poprvé mluvil o Sikorově ataku. Padala slova o rakvi

- Reklama -

Jaromír Jágr se v Česku trápí. Jeho nevýrazné vystupování v dresu prvoligového Kladna navíc na nějaký čas zastavil v polovině února havířovský útočník Marek Sikora tvrdým nárazem na mantinel.
Šestačtyřicetiletý rekordman NHL si při zákroku obnovil zranění vazů pravého kolena, které ho limitovalo už v průběhu sezóny za oceánem. Znovu na led se pokusil naskočit při úvodním buly úterního utkání 1. kola play off proti Prostějovu – po pár sekundách se však pod tíhou bolesti znovu vrátil do šatny.



„Věřím tomu, že postupem času se to bude zlepšovat víc a víc, a byla by pak škoda, kdybych se uzdravil, my se zároveň dostali dál a já nemohl hrát,“ prohlásil Jágr v pondělí před novináři.
Poprvé se také otevřeně vyjádřil k Sikorově ataku, po kterém měl dokonce na chvíli zapadlý jazyk.
„Já si myslím, že tyhle nárazy by se měly pískat, i kvůli respektu k hráčům. Myslím si, že je jen otázka času, kdy místo nosítek na led přijedou frajeři s rakví,“ prorokovala česká legenda.
Druhý nejproduktivnější hráč v historii NHL byl vinou vleklých zranění od začátku ročníku ve velmi špatné herní kondici a Flames jej na konci ledna umístili na tzv. waiver list, odkud si ho 24 hodin mohl vybrat kterýkoli ze zbylých 30 týmů slavné soutěže. Nestalo se tak a Jágr se po dohodě s klubem rozhodl vrátit do Evropy.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -