- Reklama -

VIDEO: Rittich vytrolil Oilers

- Reklama -

David Rittich v Bitvě o Albertu zazářil a pomohl svému týmu k výhře 4:3 po samostatných nájezdech!
Český gólman ve službách Calgary kryl během 65 minut středečního souboje s Edmontonem 31 z 34 střel a poukázal na sebe hlavně v závěrečnému rozstřelu, kdy si na něj nepřišly hvězdy soupeře Leon Draisaitl, Connor McDavid a Ryan Nugent-Hopkins.
Nugent-Hopkins a McDavid dali tyčky, Draisaitlovi pak Rittich nedal pohotovým zákrokem ani příležitost.
27letý rodák z Jihlavy zaujal i reakcí na Němcův neúspěch, kdy vyhodil hokejku do vzduchu a šel slavit. Jeho nevinná provokace neunikla pozornosti ani zámořských žurnalistů.


Rittich však hlavně potvrdil svou fazónu, když má letos v nájezdech bilanci 6-0 a zastavil 19 z 21 pokusů.
„Proč mám v nájezdech takové štěstí? Zeptejte se mých tyček,“ vtipkoval po střetnutí. „U třetího nájezdu jsem se bál, že bude Draisaitl mířit mezi betony, proto jsem tam tak skočil,“ vysvětloval svůj myšlenkový pochod.
Na celý rozstřel se podívejte ve videu níže.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -