- Reklama -

VIDEO: Seknutí a poté krosček. Ovečkin a Niskanen vyřadili Crosbyho ze hry

- Reklama -

Hlavním tématem po pondělní výhře Capitals nad Penguins 3:2 není samotný výsledek klání, ale zranění útočníka Sidneyho Crosbyho. Ten zápas opustil již v první třetině poté, co jej Matt Niskanen krosčekoval do obličeje.
Washingtonský obránce byl za tento faul vyloučen na pět minut plus do konce utkání. Bez trestu se naopak obešel prohřešek Alexandra Ovečkina, který Crosbyho těsně před Niskanenovým zákrokem sekl holí do helmy.
Analytik stanice TSN Bob McKenzie usoudil, že si Crosby při pádu poranil levé koleno a kotník. Kouč Pittsburghu Michael Sullivan však později médiím sdělil, že lídr Tučňáků utrpěl otřes mozku. Špatnou zprávou zůstává, že kvůli zranění vynechá středeční čtvrtý zápas série.


„Byla to nešťastná náhoda, rozhodně jsem ho nechtěl zranit,“ dušoval se po utkání Niskanen. Jasno měl i kouč Washingtonu Barry Trotz. Podle něj se jednalo o čistý zákrok, po němž Crosby „upadl“.
Na jejich stranu se přiklonila i disciplinárním komise NHL, která se Niskanenovým krosčekem nebude zabývat.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -