- Reklama -

VIDEO: Simon válí. Crosbymu pomohl pokořit Jágra

- Reklama -

Dominiku Simonovi to s Crosbym prostě sluší!
Třiadvacetiletý pražský rodák se ve čtvrtečním zápase proti Minnesotě, který Pittsburgh ovládl poměrem 6:3, blýskl dvěma góly a byl zvolen druhou hvězdou zápasu.
Šikovný forvard, který zahajoval sezónu na farmě v AHL, vedle Sidneyho Crosbyho v první lajně více než pookřál a souhra s kapitánem Penguins dělá radost nejen jeho fanouškům.


Proti Wild Simon otevíral skóre ve 4. minutě, když mu nahrával právě Crosby. Ten jej uvolnil ve střelecké pozici na pravém kruhu pro vhazování a český útočník z první poslal puk do brány.
Svou trefou přitom pomohl Crosbymu k přeskočení Jaromíra Jágra v historickém bodování Pittsburghu.


Podruhé se Simon prosadil v 43. minutě, kdy našel před bránou soupeře odražený puk. Sparťanský odchovanec tak zažil svůj první vícególový večer v NHL.
Celkově se jednalo se o jeho devátý bod v této sezóně (4+5).
Simonův první gól v utkání:

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -