- Reklama -

Vigneault z přerušení nadšený nebyl. Nestarám se o okolní svět, odbyl novináře

- Reklama -

Hlavní trenér Philadelphie Alain Vigneault dostal ve čtvrtek od novinářů otázku, co si myslí o protestech v ostatních sportovních soutěžích, které odmítly hrát své zápasy po střelbě na Afroameričana Jacoba Blakea. A podle všeho jej toto téma příliš nezajímá.
„Podívejte se, jsem zklamaný, že vás opět zklamu s mou odpovědí, ale od doby, co jsme vyřadili Montreal, využívám svůj počítač jen na sledování hokejových zápasů,“ cituje jej portál The Athletic.
„Skutečně nemám představu o tom, co se děje v okolním světě. Jsme momentálně v bublině a já věnuju svému týmu 24 hodin denně, pracuju 20 hodin denně. Procházím si videa a připravuju naše mužstvo,“ poznamenal Vigneault.
NHL pokračovala ve středu v hraní a setkala se s kritikou, že se nepřipojila k ostatním ligám. Vigneault k tomu podotknul, že jej rasová nesnášenlivost mrzí, ale že se on osobně chystá na další utkání. Čtvrteční klání však už NHL odložila také (čtěte ZDE).
Emoce rozdmýchává policejní zákrok proti černochovi Jacobu Blakeovi. Policisté v americkém státě Wisconsin mu vypálili několik střel do zad, který nastupoval do auta ve městě Kenosha. Muž je podle wisconsinského guvernéra Tonyho Everse v nemocnici a jeho stav je vážný. Incident se stal v neděli večer a do ulic města se na protest vydalo několik set lidí, proti nimž v pondělí časně ráno policie nasadila podle agentury AP slzný plyn.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -