- Reklama -

Viktor Hedman čeká na první velký úspěch. Šanci dostane na Světovém poháru

- Reklama -

Kdyby se evidovaly „skoro“ tituly, měl by jich Victor Hedman už několik. V roce 2015 prohrál s Tampou ve finále Stanley Cupu s Chicagem. Letos nezvládl jeho tým konferenční finále s Pittsburghem v sérii, kde Blesky vedly 3:2, ale nakonec padly v sedmi utkáních. Ještě předtím, na olympiádě v Soči 2014, si mohl zahrát finále s Kanadou, překvapivě však nebyl na turnaj nominován.
Hedman se ale na nic nevymlouvá. Nezdary používá jako motivaci. „První týdny po porážce jsem byl pořád naštvaný, ale potom, jakmile jsem začal trénovat, bylo snazší začít se dívat dopředu,“ řekl pro ESPN švédský obránce. „Ty prohry mě pohánějí dál. Bude to ale dlouhé čekání. Tahle liga je náročná, týmy se zlepšují…“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Nejbližší šance na další bitvu o pohár přijde zhruba za deset měsíců. Hedman si uvědomuje, že bude obtížné dostat se znovu tak daleko. „Dnes je tady třicet týmů bojujících o play off, jenom šestnáct se jich tam dostane. Náš první cíl vždycky byl probojovat se do play off. Je potřeba se soustředit od prvního zápasu, zformovat si pro další boje ty správné návyky…“
Jádro Tampy Bay zůstalo pohromadě. Povedlo se udržet dokonce i Stevena Stamkose. „Máme v týmu systém a chemii, které se nám líbí,“ říká pětadvacetiletý obránce. „Jsem si jistý, že fakt, že jsme spolu pohromadě dlouho, je naší hnací sílou.
Poslední dva roky nemohl kvůli účasti v play off reprezentovat Švédsko na mistrovství světa. Jak už bylo řečeno, na olympiádě v Rusku 2014 překvapivě nedostal možnost. Je to tedy už čtyři roky, co naposledy oblékl reprezentační dres se třemi korunkami. Novou možnost dostane na nadcházejícím Světovém poháru, který odstartuje v Torontu 17. září.
„Jsem nadšený, že si zahraju za Švédsko, je to už nějakou dobu, kdy jsem za něj hrál naposledy. I když to bylo ze správných důvodů, protože jsme šli daleko v play off,“ připomněl Hedman.
Tým Švédska se sejde v srpnu na přípravném kempu, kde se hráči seznámí a řeknou si co a jak. „Kouč nám řekne, jak chce hrát, ale určitě si poslechne i naše názory. Dáme to pak nějak dohromady,“ věří Hedman.
„Máme hodně talentů na všech pozicích. Máme skvělou obranu, útočníky světové třídy a k tomu máme nejlepšího brankáře světa. Chceme být kreativní, obranu použijeme i pro útočení. Všechny týmy asi budou hrát podobný styl, ale se svými nuancemi. Musíme být prostě lepší než ostatní,“ doufá Viktor Hedman.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -