- Reklama -

Virus kosí světový hokej. Mistrovství světa nebude, píše prestižní magazín

- Reklama -

Pandemie koronaviru zavírá hranice i brány sportovních stánků. Jednou z nejnovějších obětí restrikcí okolo nemoci COVID-19 je také mistrovství světa mužů v ledním hokeji 2020.
Zprávu o jeho zrušení přinesl ve čtvrtek s odkazem na neuvedený zdroj twitterový účet prestižního magazínu The Hockey News. Oficiální stanovisko má podle něj Mezinárodní hokejová federace (IIHF) vydat v nejbližších dnech.

Začala hokejová doba temna. SLEDUJEME dění okolo NHL

IIHF v reakci na tyto zvěsti zveřejnila na téže sociální síti prohlášení, v němž uvádí, že verdikt ještě nepadl.
Světový šampionát se měl konat ve dnech 8. – 24. května ve švýcarských městech Lausanne a Curych.


Šance na uspořádání turnaje v řádném termínu se rapidně snížila poté, co se stalo Švýcarsko už osmou evropskou zemí, v níž byl kvůli koronaviru předčasně ukončen hokejový ročník.
„Do 17. března budeme znát stanovisko IIHF k mistrovství světa, které se bude odvíjet od přístupu a rozhodnutí švýcarské vlády. 15. duben je deadline pro rozhodnutí, jestli se mistrovství světa bude, nebo nebude konat,“ připomněl pro portál sport.cz důležitá data generální sekretář Českého hokeje Martin Urban.
V zemi helvétského kříže bylo k 11.3. evidováno 652 nakažených a čtyři úmrtí.

- Reklama -


- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -