- Reklama -

Víte, kdo je nejoblíbenějším basketbalistou Rona Hextalla?

- Reklama -

Bývalý slavný basketbalista Charles Barkley byl vždy velkým hokejovým fanouškem. Například před několika měsíci se nechal slyšet, že si daleko víc užíval letošní zápasy play off NHL než vyřazovací část basketbalové NBA, kterou komentuje jako televizní analytik. Divácky údajně nevynechal téměř žádný zápas o Stanley Cup.


Bude vás zajímat:


Člen slavného „Dream Teamu“ z olympijských her v Barceloně (1992) odstartoval svou profesionální kariéru v klubu Philadelphia 76ers (NBA), za nějž odehrál osm sezón (1984-92). Barkley byl tehdy častým návštěvníkem domácích zápasů hokejových Flyers, v jejichž brankovišti zrovna úřadoval Ron Hextall.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.

- Reklama -

Barkley i Hextall byli v té době snad nejznámějšími osobnostmi sportovního dění ve Philadelphii. Oba patřili k hráčům, kteří nechávali na palubovce/ledě duši. Jejich zaměstnavatelé si je cenili i za to, že dokázali rozhodovat zápasy v těch nejdůležitějších momentech. Není divu, že jejich dresy šly na dračku, v ochozech stadionu The Spectrum se to jen hemžilo desítkami s jejich číslem a jmenovkou.
V interview pro rozhlasovou stanici 97.5 The Fanatic se Barkley pochlubil, že jeden z takových trikotů Rona Hextalla dosud vlastní. Od současného generálního manažera Letců ho dostal i s hodně pěkným věnováním…
„Charles, My All Time Favorite NBA Player. Ron Hextall.“

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -