- Reklama -

Vítězné tažení Montrealu pokračuje

- Reklama -

Když hráči Montrealu nastupovali k sobotnímu utkání proti Detroitu, měl kanadský tým na svém kontě plných deset bodů, které mu za vítězství v prvních pěti zápasech letošní sezóny NHL zaručovaly vedoucí příčku v tabulce Atlantické divize.
Mimořádně úspěšný začátek sezóny byl pro Canadiens samozřejmě velmi motivující a Habs se chtěli před fanoušky na ledě domácího stadionu Bell Centre ukázat v tom nejlepším světle a prodloužit dosavadní vítěznou vlnu bez jediné prohry.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


V první třetině se sice diváci žádného gólu nedočkali, ale v páté minutě druhé části otevřel skóre hostující Dylan Larkin a o necelé tři minuty později vyrovnal stav s trochou štěstí Brendan Gallagher. Velmi důležitým gólem na 2:1 se v přesilovce hrané v poslední třetině blýskl obránce Montrealu Jeff Petry, který strávil na ledě celkem 20:31 minut a byl vyhlášen první hvězdou utkání.
Do tabulky střelců se ke konci zápasu zapsal také Tomáš Plekanec, jenž zblízka překonal brankáře Petra Mrázka a oslavil tak novou dvouletou smlouvu, kterou s vedením klubu nedávno podepsal. Čtvrtá branka, potvrzující jasnou převahu Canadiens, padla z hole Briana Flynna při závěrečné power play. Díky jasnému rozdílu v gólovém poměru 4:1 si hráči Montrealu připsali už šestou výhru v řadě a potvrdili tak nejlepší start do soutěže v dlouhé historii tohoto tradičního klubu.
„Jsem pyšný na hru svého týmu a vidím, že tvrdá práce v přípravě se nám začíná vracet. Hráči jsou mnohem zodpovědnější, navíc jsme se během léta rozhodli udělat několik změn a také trochu posunuli filozofii našeho týmu. Zatím je ještě brzy na nějaké unáhlené závěry, ale myslím, že jdeme správným směrem,“ řekl reportérům po sobotním duelu trenér Canadiens Michel Therrien.

V hledáčku novinářů se objevil i gólman Carey Price, který měl tentokrát daleko méně práce než jeho detroitský protějšek Mrázek. Zástupci médií se shodli, že Carey podal velmi dobrý výkon, ale díky semknuté obraně na sebe nemusel tak často brát roli rozdílového hráče.
Naopak v minulé sezóně, kdy zaslouženě získal ocenění Hart Trophy, která je určena nejužitečnějšímu hráči soutěže, byl podle některých odborníků pro Canadiens natolik zásadní oporou, že bez jeho zkušeností by kanadský klub v té době zapadl mezi průměrné týmy.
„Jsme na vítězné vlně,“ pokračoval po utkání kouč Therrien a vyjádřil se i k brankáři Priceovi. „Carey dnes večer zahrál opět skvěle a měl několik důležitých zákroků, které nám pomohly udržet potřebný tlak, jenž Detroitu nedovolil odpočinek a kluci před ním odvedli také výbornou práci. Ale největší radost mám z výkonu mužstva jako celku.“
Pohodu v šatně Montrealu podpořenou poctivou přípravou nepřímo potvrzuje také pravé křídlo Habs Brendan Gallagher: „Taktické změny nám pomohly hlavně při kontrole puku ve středu kluziště a na to navazující způsob hry v útočném pásmu. Letos je to rozdílná taktika oproti minulé sezóně, kdy jsme mnohem častěji nahazovali puky na mantinel. Důležitou roli zde hraje také úzká souhra a koordinace útočníků, které jsme už od začátku tréninkového kempu věnovali zvýšenou pozornost.“

- Reklama -

„Pobyt v kempu nás jako mužstvo stmelil, jednotliví hráči pochopili svou funkci v týmové strategii a mezi lidmi se utvořila ta potřebná kolektivní chemie a soudržnost. Nyní na ledě o sobě už mnohem víc víme a dokážeme si vzájemně vyjít vstříc a podpořit se. Dnes večer se také ukázaly výsledky fyzické přípravy, a i když byly výkony všech lajn poměrně vyrovnané, měl jsem pocit, že náš třetí útok měl oproti soupeřově lajně přeci jen více sil, což nám pomohlo uklidnit hru,“ dodal Gallagher.
Ofenzivní a dynamický styl hry vyhovuje i centru Montrealu Alexi Galchenyukovi: „Nezáleží na tom, jestli vedeme nebo prohráváme, tým je neustále připraven dostat soupeře do tlaku, při každé příležitosti jej atakovat a narušovat jeho rozehrávku.“
Jak se zdá, tak nová strategie trenéra Michela Therriena zatím funguje dokonale – Montreal má po šesti vítězstvích 12 bodů a patří mu první příčka v tabulce NHL. O tom, zda Canadiens svou vítěznou sérií prodlouží, rozhodne zápas se St. Louis Blues, který se v aréně Bell Centre hraje v úterý 20. října.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -